Sarajevo: Na pokušaj gaženja policajac odgovorio metkom

Glas Srpske
Sarajevo: Na pokušaj gaženja policajac odgovorio metkom

Sarajevo - Policija traga za dvjema osobama koje su u petak automobilom BMW pokušale da pregaze policajca koji ih je zaustavljao tokom kontrole saobraćaja u sarajevskom naselju Kovačići. Na sreću, niko nije povrijeđen.

U incidentu koji se dogodio u Ljubljanskoj ulici oko 11.35 časova policajac je nakon izbjegnute tragedije uspio da izvadi pištolj i ispali metak na automobil, ali napadači su pobjegli.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekli su da su dva nepoznata lica BMW-om pobjegla prema Zagrebačkoj ulici u naselju Grbavica u Sarajevu.

- Nakon uviđaja policija je nastavila potragu za napadačima  - kazali su u sarajevskoj policiji.

Prema pričama očevidaca, bio je uobičajen dana kada se najednom začula škripa vozila, a zatim pucanj.

- Bio sam u blizini benzinske pumpe u Kovačićima kada se začuo pucanj. Vidim, uskomešali se ljudi, ali i policija. Kad čujem da su neki zelenim automobilom pokušali pregaziti policajca i da je on na njih pucao. Šta je poslije bilo, ne znam - kazao je jedan od stanovnika Kovačića koji je želio da ostane anoniman.

Nažalost, u posljednjih nekoliko dana ovo nije jedini slučaj u BiH kada su u pitanju napadi na policiju. Prnjavorska policija je u ponedjeljak, 20. juna, uhapsila M. I. nakon što je pijan u policijskoj stanici Prnjavor napao policajca i pocijepao mu uniformu. Dan ranije uhapšen je Marko Šabić (41) iz Prijedora zbog sumnje da je pesnicom dva puta udario u glavu šefa smjene u policijskoj stanici. Zoran S. (46) iz Kiseljaka je istog dana takođe završio iza rešetaka zbog napada na policajca.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Šabić bio pijan.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" napadači na policajce nisu bili uhapšeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana