Сарајево: На покушај гажења полицајац одговорио метком

Глас Српске
Сарајево: На покушај гажења полицајац одговорио метком

Сарајево - Полиција трага за двјема особама које су у петак аутомобилом BMW покушале да прегазе полицајца који их је заустављао током контроле саобраћаја у сарајевском насељу Ковачићи. На срећу, нико није повријеђен.

У инциденту који се догодио у Љубљанској улици око 11.35 часова полицајац је након избјегнуте трагедије успио да извади пиштољ и испали метак на аутомобил, али нападачи су побјегли.

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да су два непозната лица BMW-ом побјегла према Загребачкој улици у насељу Грбавица у Сарајеву.

- Након увиђаја полиција је наставила потрагу за нападачима  - казали су у сарајевској полицији.

Према причама очевидаца, био је уобичајен дана када се наједном зачула шкрипа возила, а затим пуцањ.

- Био сам у близини бензинске пумпе у Ковачићима када се зачуо пуцањ. Видим, ускомешали се људи, али и полиција. Кад чујем да су неки зеленим аутомобилом покушали прегазити полицајца и да је он на њих пуцао. Шта је послије било, не знам - казао је један од становника Ковачића који је желио да остане анониман.

Нажалост, у посљедњих неколико дана ово није једини случај у БиХ када су у питању напади на полицију. Прњаворска полиција је у понедјељак, 20. јуна, ухапсила М. И. након што је пијан у полицијској станици Прњавор напао полицајца и поцијепао му униформу. Дан раније ухапшен је Марко Шабић (41) из Приједора због сумње да је песницом два пута ударио у главу шефа смјене у полицијској станици. Зоран С. (46) из Кисељака је истог дана такође завршио иза решетака због напада на полицајца.

Алкотестирањем је утврђено да је Шабић био пијан.

До закључења овог броја "Гласа Српске" нападачи на полицајце нису били ухапшени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана