Сарајево: Криминалац убијен у обрачуну са полицијом

Сања Амиџић
Сарајево: Криминалац убијен у обрачуну са полицијом

Сарајево - Недим Делић (25) из Сарајева убијен је јуче на Илиџи у размјени ватре са полицијом, која је избила након пљачке самопослуге "Амко-комерц" у сарајевском насељу Вогошћа.

Делићев помагач Самир Џевлан (25) рањен је у ногу, а остала два пљачкаша Анел Ботић (29) и Јасмин Бешо (22) из Сарајева су ухапшени.

Пуцњава се догодила око један час послије поноћи када је поменута четворка опљачкала самопослугу и почела да бјежи. Полиција је након дојаве о крађи одмах организовала потрагу и на кружном току на Илиџи сустигла разбојнике.

Извор близак истрази казао је да су разбојници угледавши полицијску патролу зауставили своје возило, истрчали и побјегли у оближње складиште "Електродистрибуције" Илиџа.

- Један од разбојника запуцао је на патролу. Тада су полицајци узвратили и погодили Делића, који је пао на живу ограду. Током размјене ватре рањен је и Џевлан. Међутим, он је успио да се сакрије. Видјевши шта се дешава Ботић и Бешо су се предали - казао је извор близак полицији.

Додао је да је Џевлан ухапшен ујутро са повредама лијеве ноге нанесене ватреним оружјем. Њему је љекарска помоћ указана у болници у Сарајеву.

Полиција је током увиђаја на мјесту пуцњаве пронашла аутоматску пушку, пиштољ, капе "фантомке" и друге предмете који су коришћени током пљачке. У свијетлоплавом "пасату", који су возили разбојници, пронађене су украдене цигарете из самопослуге.

Поменута четворка одраније је позната полицији. Убијени Делић хапшен је 2011. године због покушаја убиства Амора Зајке. Напад се догодио 24. октобра 2010. године када је Делић Зајки забио нож у врат нанијевши му повреде опасне по живот. Због овог кривичног дјела био је осуђен на годину и пет мјесеци затвора.

Ништа тањи досије нема ни Ботић, који је такође хапшен 2011. године. Он је тада у улици Јосипа Штадлера у Сарајеву физички напао Аднана К. и испалио хитац из пиштоља у асфалт. Осумњичени је тада нанио лакше повреде Аднану, а потом побјегао са лица мјеста. Ботић је исте године рањен у ногу у једном стану у Сарајеву. Он је тада позвао полицију и рекао да је непозната особа из "пежоа" на улици пуцала и ранила га у наткољеницу. Истрагом је утврђено супротно. Повријеђени Џевлан 2012. године као малољетник хапшен је због крађа, док је Бешо осуђиван на условне казне због недозвољеног држања оружја.

Очевици

Један од очевидаца несвакидашњег оружаног сукоба рекао је да је прво зачуо полицијску сирену, а затим су низ улицу протрчала три наоружана и маскирана лица.

- Кроз два-три минута видио сам да за њима трче полицајци. Један од њих је застао и упитао ме да ли сам кога видио. Рекао сам да су три особе отишле низ улицу. Одмах су отрчали за њима, а убрзо након тога зачули су се пуцњи - казао је очевидац који није желио да му објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана