Сарајевo: Камионом усмртио старицу

Сања Амиџић
Сарајевo: Камионом усмртио старицу

Сарајево - Возач Амир Мелак (41) из Вареша ухапшен је у Сарајеву након што је на раскрсници улица Сафета Зајке и Нуман-паше Чуприлића у општини Нови Град камионом ударио старицу Рашиду Поџић (83) из Зенице, која је послије неколико часова преминула.

Несрећа се догодила у понедјељак, 27. јула, у вечерњим часовима, а старица је подлегла повредама око 20.30 часова на Универзитетском клиничком центру у Сарајеву.

Како незванично сазнајемо, камион "мерцедес" ишао је нешто већом брзином него што је прописано у том дијелу града и ударио старицу која је покушала да пређе на другу страну улице.

- Не знам како возач није видио старицу на путу. Вјероватно је ишао брже и није обраћао пажњу, а жена је старија, тако да ни она није гледала. Како год, још један живот је изгубљен на улицама Сарајева - рекао је очевидац који није желио да му објавимо име.

Он је додао да је жена након несреће давала знаке живота и да је колима хитне помоћи брзо одвезена у болницу.

- Чуо сам исте вечери да је старица преминула. С обзиром на њене године, ударац камиона био је кобан за њу - рекао је исти извор.

Према причама Сарајлија, камионџије у Сарајеву често возе мимо прописа и не обраћају много пажње на пјешаке.

- Има путева који немају тротоара и њима се такође крећу пјешаци, али возачи тешких камиона много не маре за то него пројуре као брзи воз - казала је Сарајка која је жељела да остане анонимна.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да је полиција послије обављеног увиђаја наставила даљи рад на утврђивања узрока ове несреће.

- Полиција је по налогу дежурног окружног тужиоца у Сарајеву након несреће ухапсила возача камиона због сумње да је починио кривично дјело угрожавање безбједности јавног саобраћаја - казали су у МУП-у Кантона Сарајево и додали да је поменути возач задржан на даљем саслушању.

Тузла

Возач из Тузле повријеђен је након што се камионом којим је превозио шљаку преврнуо у близини Термоелектране у Тузли.

У Министарству унутрашњих послова Тузле рекли су да је возач збринут у тузланској болници.

Узрок превртања овог возила још није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана