Saobraćajne nesreće odnijele pet života

Nebojša Tomašević
Saobraćajne nesreće odnijele pet života

Prijedor, Banovići - Pet osoba poginulo je u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u prethodna tri dana na putevima Republike Srpske i FBiH.

Biciklista Simo Jovčić (73) iz Novog Grada poginuo je u nedjelju, a pješak Mara Bogićević (65) iz Bratunca i S. B. (32) iz Banovića život su izgubili u nesrećama koje su se dogodile u subotu. U petak naveče nastradali su Vladimir Kovačević (40) iz Prijedora i pješak V. S. (71) iz Donjeg Dragaljevca kod Bijeljine.

Jovčić je poginuo u nedjelju oko 2.20 časova kada ga je u mjestu Buljuk kod Novog Grada udario kamion "mercedes", koji je vozio Amir Butković (41) iz Živinica. Jovčić je vozio bicikl, a uzrok i okolnosti ove nesreće nisu utvrđeni.

Bogićevićeva je preminula u subotu uveče u bolnici u Tuzli od povreda koje je zadobila oko 12 časova tog dana kada ju je udario "fijat punto" u ulici Svetog Save u Bratuncu. "Fijatom" je upravljao Z. V, koji je navodno teško bolestan, pa se istražuje da li je to doprinijelo saobraćajnoj nesreći. Bogićevićevoj je prva pomoć ukazana u medicinskom centru u Zvorniku, a zatim je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je preminula. Uviđaj ove nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Bratunac, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Nesreća u kojoj je poginuo S. B. iz Bratunca dogodila se takođe u subotu u mjestu Banovići Selo kod Banovića. Po izlasku iz jedne od krivina nesrećni vozač izgubio je kontrolu nad automobilom i sletio sa kolovoza. Nakon toga se automobil prevrnuo, a pretpostavlja se da je uzrok nesreće prebrza vožnja. U policiji u Banovićima su kazali da je uviđajem ove nesreće rukovodio dežurni kantonalni tužilac koji je naredio istragu kako bi bio utvrđen uzrok ove nesreće.

Vladimir Kovačević iz Prijedora poginuo je u petak oko 22 časa u mjestu Kamičani kada se vozeći "golf" sudario sa autobusom. Kovačević, koji je važio za jednog od najboljih međunarodnih kinoloških sudija, poginuo je na licu mjesta.

Iste večeri poginuo je pješak V. S. (71) iz Donjeg Dragaljevca kod Bijeljine. Njega je, dok je pješačio pored puta, udario "audi Lj5" koji je vozio A. M. (43) iz Tuzle. U policiji su rekli da će uzrok ove nesreće biti poznat poslije istrage i vještačenja tragova.

Povrijeđeni

Sedam osoba je povrijeđeno u dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile tokom vikenda na području Gračanice i Doboj Istoka. Na putu Tuzla - Doboj, u selu Brijesnica Mala, sudarili su se "audi", "folksvagen kedi" i "škoda oktavija". Povrijeđeni su vozač "audija" S. Č. (47), njegov saputnik, kao i putnici u "škodi" M. H, J. K. i A. H. iz Tuzle. Druga nesreća dogodila se na putu Gračanica - Orašje kada je "reno laguna", koju je vozio H. M. (18), sletio s puta. Vozač i njegov suvozač H. M. (20) teško su povrijeđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana