Саобраћајне несреће однијеле пет живота

Небојша Томашевић
Саобраћајне несреће однијеле пет живота

Приједор, Бановићи - Пет особа погинуло је у саобраћајним несрећама које су се догодиле у претходна три дана на путевима Републике Српске и ФБиХ.

Бициклиста Симо Јовчић (73) из Новог Града погинуо је у недјељу, а пјешак Мара Богићевић (65) из Братунца и С. Б. (32) из Бановића живот су изгубили у несрећама које су се догодиле у суботу. У петак навече настрадали су Владимир Ковачевић (40) из Приједора и пјешак В. С. (71) из Доњег Драгаљевца код Бијељине.

Јовчић је погинуо у недјељу око 2.20 часова када га је у мјесту Буљук код Новог Града ударио камион "мерцедес", који је возио Амир Бутковић (41) из Живиница. Јовчић је возио бицикл, а узрок и околности ове несреће нису утврђени.

Богићевићева је преминула у суботу увече у болници у Тузли од повреда које је задобила око 12 часова тог дана када ју је ударио "фијат пунто" у улици Светог Саве у Братунцу. "Фијатом" је управљао З. В, који је наводно тешко болестан, па се истражује да ли је то допринијело саобраћајној несрећи. Богићевићевој је прва помоћ указана у медицинском центру у Зворнику, а затим је превезена у Универзитетски клинички центар у Тузли гдје је преминула. Увиђај ове несреће обавили су припадници Полицијске станице Братунац, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина.

Несрећа у којој је погинуо С. Б. из Братунца догодила се такође у суботу у мјесту Бановићи Село код Бановића. По изласку из једне од кривина несрећни возач изгубио је контролу над аутомобилом и слетио са коловоза. Након тога се аутомобил преврнуо, а претпоставља се да је узрок несреће пребрза вожња. У полицији у Бановићима су казали да је увиђајем ове несреће руководио дежурни кантонални тужилац који је наредио истрагу како би био утврђен узрок ове несреће.

Владимир Ковачевић из Приједора погинуо је у петак око 22 часа у мјесту Камичани када се возећи "голф" сударио са аутобусом. Ковачевић, који је важио за једног од најбољих међународних кинолошких судија, погинуо је на лицу мјеста.

Исте вечери погинуо је пјешак В. С. (71) из Доњег Драгаљевца код Бијељине. Њега је, док је пјешачио поред пута, ударио "ауди Љ5" који је возио А. М. (43) из Тузле. У полицији су рекли да ће узрок ове несреће бити познат послије истраге и вјештачења трагова.

Повријеђени

Седам особа је повријеђено у двије саобраћајне несреће које су се догодиле током викенда на подручју Грачанице и Добој Истока. На путу Тузла - Добој, у селу Бријесница Мала, сударили су се "ауди", "фолксваген кеди" и "шкода октавија". Повријеђени су возач "аудија" С. Ч. (47), његов сапутник, као и путници у "шкоди" М. Х, Ј. К. и А. Х. из Тузле. Друга несрећа догодила се на путу Грачаница - Орашје када је "рено лагуна", коју је возио Х. М. (18), слетио с пута. Возач и његов сувозач Х. М. (20) тешко су повријеђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана