Саобраћајне несреће код Приједора и Прњавора: Погинули возач и старица

Сања Амиџић
Саобраћајне несреће код Приједора и Прњавора: Погинули возач и старица

Бањалука - Возач Горан Николић (48) из Дервенте и пјешак Душанка Бабић (76) из Приједора погинули су у двије саобраћајне несреће које су се догодиле на подручју Приједора и Прњавора.

Николић је изгубио живот у сриједу, у 17.40 часова. Он се управљајући "џетом" у мјесту Вијака код Прњавора сударио са камионом "ман" за чијим воланом је био Бошко Савић (46) из Осмака.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Игор Цимеша након увиђаја наредио је вјештачења и обдукцију тијела настрадалог ради расвјетљавања околности под којима се догодила ова саобраћајна несрећа и утврђивања узрока смрти.

Према ријечима очевидаца, призор на мјесту несреће био је стравичан.

- Стајао сам у колони док је рађен увиђај. Претпоставио сам да има мртвих јер је призор био страшан. Видјело се да је удар био страховит јер је дијелова "џете" било на све стране, а каросерија је била смрскана. Страшно је то како људи губе главе на друмовима - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Бабићева је живот изгубила у сриједу у 17.55 часова у Козарској улици у Приједору када ју је ударио "опел зафира" за чијим воланом је био њен суграђанин Драган Дувњак (55).

Како сазнајемо, старица је у тренутку несреће прелазила улицу. Несрећна жена је од задобијених повреда преминула на лицу мјеста.

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука казали су да је тужилац Љубо Мацановић, који је обавио увиђај са припадницима приједорске полиције, наредио вјештачење како би био утврђен узрок ове саобраћајне несреће.

- С циљем утврђивања узрока смрти наређена је обдукција тијела настрадале која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС - казали су у бањалучком тужилаштву.

Трупац пао на ауто

Четири особе повријеђене су у саобраћајној несрећи када је у вожњи са камиона пао трупац у који је ударила "шкода" која се кретала иза теретњака у мјесту Немила код Зенице. Несрећа се догодила у сриједу у 17.25 часова између тунела Врандук и Немиле. Повријеђеним особама љекарска помоћ указана је у зеничкој болници. Како сазнајемо, возач камиона у тренутку несреће није примијетио да је балван пао са "штицара" па је наставио вожњу. Полиција га је убрзо сустигла и вратила на мјесто несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана