Saobraćajna nesreća kod Gradiške: Zabio se meganom u stub i poginuo

N. T.
Saobraćajna nesreća kod Gradiške: Zabio se meganom u stub i poginuo

Gradiška - Jugoslav Konjević (41) iz Gradiške je poginuo, a Srđan Bojić (20) iz Doboja teško povrijeđen u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se desile u četvrtak i petak u Rovinama kod Gradiške i Trbuku, nedaleko od Doboja.

U oba slučaja vozači su izgubili kontrolu nad vozilima i sletjeli s puta. Konjević je smrtno nastradao u petak 20 minuta iza ponoći kada je vozeći "reno megan" sletio s puta, a potom se zabio u stub javne rasvjete. U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su da su obavili uviđaj ove nesreće, ali nisu navodili detalje.

- Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja uzroka nesreće - rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok ove nesreće brza i vožnja neprilagođena uslovima puta.

- Koliko je udar vozila bio silovit, može se vidjeti po banderi koja je savijena skoro do zemlje, a automobil je totalno uništen. Na mjestu su ostali brojni razbacani dijelovi "megana" - rekao je izvor blizak istrazi.

Druga nesreća u kojoj je teško povrijeđen Bojić desila se u četvrtak oko 19.15 časova u mjestu Trbuk kod Doboja.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale vozača, kazali su da je uzrok nesreće brzina.

- Vozač "pežoa" S. B. je usljed neprilagođene brzine ulaskom u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolovoznu traku i izletio sa puta. Vozilo je tom prilikom udarilo u beton iznad odvodnog kanala pored puta te se prevrnulo na bok, a zatim udarilo u stablo - rekli su u policiji i dodali da je vozač tom prilikom zadobio teške povrede i prevezen je u dobojsku bolnicu. Saznajemo da su njegove povrede opasne po život i da je zadržan na liječenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana