Саобраћајна несрећа код Градишке: Забио се меганом у стуб и погинуо

Н. Т.
Саобраћајна несрећа код Градишке: Забио се меганом у стуб и погинуо

Градишка - Југослав Коњевић (41) из Градишке је погинуо, а Срђан Бојић (20) из Добоја тешко повријеђен у двије одвојене саобраћајне несреће које су се десиле у четвртак и петак у Ровинама код Градишке и Трбуку, недалеко од Добоја.

У оба случаја возачи су изгубили контролу над возилима и слетјели с пута. Коњевић је смртно настрадао у петак 20 минута иза поноћи када је возећи "рено меган" слетио с пута, а потом се забио у стуб јавне расвјете. У Полицијској управи Градишка потврдили су да су обавили увиђај ове несреће, али нису наводили детаље.

- По налогу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука покренута је истрага с циљем утврђивања узрока несреће - рекли су у полицији.

Према незваничним информацијама, сумња се да је узрок ове несреће брза и вожња неприлагођена условима пута.

- Колико је удар возила био силовит, може се видјети по бандери која је савијена скоро до земље, а аутомобил је тотално уништен. На мјесту су остали бројни разбацани дијелови "мегана" - рекао је извор близак истрази.

Друга несрећа у којој је тешко повријеђен Бојић десила се у четвртак око 19.15 часова у мјесту Трбук код Добоја.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале возача, казали су да је узрок несреће брзина.

- Возач "пежоа" С. Б. је усљед неприлагођене брзине уласком у кривину изгубио контролу над возилом, прешао на супротну коловозну траку и излетио са пута. Возило је том приликом ударило у бетон изнад одводног канала поред пута те се преврнуло на бок, а затим ударило у стабло - рекли су у полицији и додали да је возач том приликом задобио тешке повреде и превезен је у добојску болницу. Сазнајемо да су његове повреде опасне по живот и да је задржан на лијечењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана