Шабићу подивљао кадага је супруга назвала наркоманом

Н. Т.
Шабићу подивљао кадага је супруга назвала наркоманом

Бањалука - Марку Шабићу (44) из Приједора, који је усмртио полицајца Слађенка Тубина, убо оца ножем и хицима из пушке ранио малољетну кћерку, одређен је једномјесечни притвор. Тако је одлучио бањалучки Окружни суд због бојазни да би на слободи ометао кривични поступак, да би могао поновити кривично дјело и због бојазни од узнемирења јавности.

Према информацијама из истраге у коју је “Глас Српске” имао увид, до сукоба између Шабића и његове супруге Јосипе, који се десио у недјељу, 21. априла, на Ускрс, дошло је када га је она назвала наркоманом.

- Све се дешавало испред њихове куће у Горњој Равској. Прозивка супруге да је наркоман Шабића је толико наљутила да је узео нож и покушао је избости. У сукоб се умијешао његов отац Веселко (81) и покушао да заштити снаху, али је Марко њега убо ножем неколико пута у леђа. Затим је ушао у кућу и узео ловачку пушку - наведено је у приједлогу Републичког тужилаштва за притвор Шабићу.

Додаје се да је тада о свему обавијештена полиција.

- На лице мјеста је дошао полицајац Тубин. Шабић је отворио врата купатила у које се био закључао и из непосредне близине пуцао из ловачке пушке према њему. Хитац је Тубина погодио у стомак и он је убрзо преминуо - наводи се у тужилачким списима.

Тужилац Слободан Ћелић је образлажући притварање истакао и да постоји бојазан од протеста у Приједору ако би осумњичени био пуштен.

- Код породице, рођака и пријатеља убијеног Тубина убиство је изазвало узнемиреност. За очекивати је да би незадовољство могли манифестовати окупљањем и протестима. Због тога су могући сукоби - казао је Ћелић.

Шабићев адвокат Никола Томашевић противио се притвору и истакао да треба водити рачуна о лошем психичком здрављу осумњиченог и да он мора бити под надзором.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана