Шабићу одређен притвор због убиства полицајца и покушаја убиства оца

klix.ba
Шабићу одређен притвор због убиства полицајца и покушаја убиства оца

Окружни суд у Бањајлуци одредио је једномјесечни притвор Марку Шабићу због тешког убиства полицајца Слађенка Тубина код Приједора, те због покушаја убиства оца Веселка Шабића.

Како се наводи у приједлогу надлежног тужилаштва, Шабићу се ставља на терет да је 21. априла у временском периоду од 18:50 до 19:15 сати у мјесту Горња Равска, општина Приједор, испред породичне куће, након вербалног сукоба са супругом, напао оца Веселка, који је покушао да стане у одбрану своје снахе, задавши му с леђа више убода ножем.

Након што је о овом догађају обавјештена полиција стигао је полицијски службеник Слађенко Тубин којем је осумњичени по његовом уласку у кућу, нанио тешке тјелесне повреде у предјелу стомака, пуцајући из сачмарице из непосредне близине, од којих је преминуо.

Притвор је затражен због основане бојазни да би осумњичени бораваком на слободи могао ометати кривични поступак и утицати на саслушане свједоке као и свједоке које у току истраге тужилаштво планира саслушати, због бојазни да ће поновити кривично дјело, односно довршити покушано кривично дјело убиства, тежине кривичних дјела, начина извршења и посљедица кривичних дјела, као и због чињенице да би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Тубин је данас сахрањен уз највише почасти у Приједору, а о њему су сви имали само ријечи хвале.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана