Sa zbora otišao u smrt

Nevena Bunić
Sa zbora otišao u smrt

Novi Grad - Suvozač u “pežou 207” Ljubomir Drobac (26) iz Male Krupske Rujiške poginuo je u saobraćajnoj nesreći u pomenutom mjestu kod Novog Grada.

Vozač Milan U. (26), putnici Višeslav U. (34) i Marina U. (31) teško su povrijeđeni prilikom slijetanja “pežoa” sa puta.

Stravična nesreća desila se juče oko dva časa, kada su se Drobac i njegovo društvo vraćali sa zbora u Buševiću kod Novog Grada.

Sve ukazuje na to da je vozač usljed brze i vožnje neprilagođene uslovima puta izgubio kontrolu nad “pežoom” i sletio u njivu nedaleko od lokalne prodavnice u Maloj Krupskoj Rujiški. Drobac je stradao na licu mjesta.

Ubrzo su stigle policija i hitna pomoć. Povrijeđeni su prevezeni u prijedorsku bolnicu, a Višeslav U. je zbog teškog stanja prebačen na liječenje u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

- Pacijent V. U. primljen je u politraumatizovanom stanju sa kontuzijom glave i grudnog koša. On je zbrinut u Službi za neurohirurgiju, a sve prognoze u vezi sa njegovim stanjem su preuranjene - naveli su u UKC-u.

Milan i Marina su zadobili teške povrede, ali juče je njihovo stanje bilo stabilno.

- Obavili smo uviđaj kojim je rukovodio tužilac Okružnog tužilaštva u Prijedoru. Naložena je obdukcija tijela stradalog mladića koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci - kazala je portparolka Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Teška saobraćajna nesreća desila se i u Gornjoj Grapskoj kod Doboja, gdje je D. M. (28) iz Modriče “škodom” udario biciklistu Jasmina A. (53) iz Gornje Grapske. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač “škode” pokušao da zaobiđe biciklistu, ali je dvotočkaš podletio pod vozilo. Saobraćajka se desila u srijedu oko osam časova, a povrijeđeni je nakon ukazane pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u UKC RS u Banjaluci.

  • Pacijent je zbrinut i priključen na aparate za vještačko disanje, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - rekli su u UKC-u.

Sudar u tunelu

Dvije osobe povrijeđene su u sudaru kamiona i automobila u tunelu Vis na autoputu Lepenica - Tarčin kod Sarajeva. Nesreća se desila juče oko deset časova, a prema nezvaničnim informacijama, auto je udarilo u zadnji dio teretnjaka. Povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana