Са свадбе у смрт

Небојша Томашевић
Са свадбе у смрт

Требиње - Супружници Илија (44) и Наташа (40) Анђелић из Требиња погинули су а њихова кћерка Ј. А. (12) лакше је повријеђена када су "пасатом" који је возио Илија слетјели с пута Требиње - Билећа у мјесту Гљива недалеко од Требиња.

Несрећа се догодила у суботу око 22.30 часова, "пасат" је завршио у провалији дубокој око 80 метара.

Аутомобил се преврнуо неколико пута, а из возила су испали Илија и Ј. А., док је Наташа остала у аутомобилу.

Према незваничним сазнањима, брачни пар се враћао са свадбе из салона удаљеног петнаестак километара од Требиња.

У требињској полицији су, наводећи иницијале настрадалих, рекли да је до несреће дошло када је возач "пасата" из још неутврђених разлога изгубио контролу над аутомобилом.

- "Пасат" који се кретао према Требињу прешао је у супротну коловозну траку и ударио у банкину. Након тога возило је  слетјело у провалију поред пута - рекли су у полицији и додали да ће узрок ове несреће бити познат накнадно.

Према незваничним информацијама, покојни Илија је недавно имао операцију срца и уграђени су му стентови. Он се наводно прије несреће и погибије жалио да му није добро. Извор близак истрази је казао да се сумња да му је током вожње позлило због чега је и дошло до несреће.

Овај извор је додао да ће ипак тачан узрок бити познат тек  након истраге и обдукције тијела настрадалих коју је наредило требињско Окружно тужилаштво.

Ову тешку саобраћајну несрећу први је примијетио мјештанин оближњег насеља Подгљиве код Требиња, који је чуо страшну буку и тумбање.

- Када сам дошао мјесто несреће на путу је била дјевојчица која је некако успјела да изађе из провалије на пут. Тада сам видио слупан аутомобил у провалији и одмах сам позвао полицију и хитну. Нажалост, мушкарац и жена већ су били мртви - испричао је овај мјештанин не желећи да му помињемо име.

Познаници Илије и Наташе кажу да они осим Ј. А. која је била с њима у возилу у вријеме несреће имају још двије дјевојчице. Једна има  седам а друга годину и по дана.

Они су кроз плач испричали у да је ова страшна трагедија све погодила и да је најтеже то што су њихова дјеца остала сирочићи.

Болница

Кћерка настрадалог брачног пара Илије и Наташе Ј. А. након саобраћајне несреће превезена је у требињску болницу.

Портпарол ове здравствене установе Драгана Зиројевић, потврдила је да је здравствено стање дјевојчице стабилно.

- Дјевојчица је угрувана и након указне помоћи је смјештена на Одјељење хирургије гдје је задржана на посматрању. Није животно угрожена - рекли су у болници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана