Sa računa pokojnice digli 9.000 maraka

Goran Obradović
Sa računa pokojnice digli 9.000 maraka

Prijedor - Prijedorska policija traga za nepoznatom osobom, koja je sa tekućeg računa preminule žene A. A. na bankomatima u Prijedoru podigla oko 9.000 maraka, potvrđeno je u policiji.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor saopštili su da im je u srijedu krađu prijavio S. R, koji je punomoćnik preminule žene.

- On je u prijavi naveo da je A. A. preminula u februaru ove godine poslije čega je nepoznata osoba u više navrata izvršila transakciju novca sa tekućeg računa preminule žene - rekli su u CJB Prijedor.

U prijedorskoj policiji su dodali da provjeravaju navode prijave te da nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, A. A. je prije smrti nekoliko godina boravila u Domu za starija lica u Prijedoru.

- Ona je bila nekoliko godina u Domu, jer se nije imao ko brinuti o njoj, zbog toga što je punomoćnik živio u Hrvatskoj - pojasnio je naš izvor.

On je dodao da kada je u februaru preminula njen punomoćnik nije obraćao pažnju na novac koji je imala na računu.

- On je tokom ove sedmice otišao do banke da provjeri račun i ostao je šokiran kada je utvrdio da nedostaje oko 9.000 maraka. Pošto je znao da niko sem njega ne može dizati taj novac, odmah je slučaj prijavio policiji - istakao je pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, policija detaljno istražuje ko bi mogao stajati iza ove krađe, a jedan dio istrage biće usmjeren i na Dom penzionera.

- Postoji sumnja da kada je starica preminula da je neko uzeo njenu bankovnu karticu i među njenim stvarima našao i pin kod i zatim sa bankomata dizao novac. Moguće je da se radi o čistačicama, ali i o medicinskom osoblju koje je moglo znati gdje pokojna žena krije svoje lične stvari - rekao je naš izvor.

Pored toga, istraga ide u još nekoliko smjerova kako bi bilo utvrđeno ko stoji iza ovih krađa.

U Domu za penzionere i stara lica juče su rekli da nema direktora i da jedino on može davati informacije za medije.

Na većini bankomata postoje bezbjednosne kamere koje snimaju kada se diže novac pa se očekuje da bi policija uskoro mogla uhapsiti kradljivca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana