Са 1,2 килограма кокаина упали у клопку

Небојша Томашевић
Са 1,2 килограма кокаина упали у клопку

Бањалука - Мирче Керкез (33), Срђан Велимировић (22) и из Бањалуке, те Никола Гајић (22) и Жарко Белензда (40) из Лакташа, који су у недјељу ухапшени у полицијској акцији "Експерт", пали су приликом продаје 1,2 килограма кокаина прикривеним истражиоцима МУП-а РС, сазнаје "Глас Српске".

Њих је полиција пратила дуже вријеме и након што је потврђено да се баве шверцом наркотика прикривени истражиоци су остварили контакт с њима.

- Од њих су прво куповали мање количине дроге како они ништа не би посумњали, а затим је договорена примопредаја килограма кокаина. Осумњичени су пристали и тада им је припремљена клопка. Циљ је инспекторима и био да их ухапсе са што већом количином дроге и утврде гдје и како они то набављају - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима као вођа шверца наркотицима означен је Керкез за кога у полицији сумњају да је имао јаке везе у криминалним круговима и изван БиХ. Он је са наркотицима углавном радио на велико.

Сазнајемо да је примопредаја дроге договорена у близини језера у Трну код Лакташа. Осумњичени су ухваћени у полицијску замку када су донијели наркотике на договорено мјесту у бањалучком насељу Лазарево. Како се сазнаје  кокаин је у "пасату" довезао Керкез и продао га купцу прикривеном истражиоцу за 70.000 КМ. Тада су га одмах опколили инспектори и ухапсили, а убрзо је услиједило и хапшење његових саучесника у шверцу наркотицима.

Након хапшења осумњичени Керкез, Велимировић, Гајић и Белензада предати су у бањалучко Окружно тужилаштво.

- Осумњичени су ухапшени су у заједничкој акцији тужилаштва и Управе за организовани и тешки криминал МУП-а РС. Теретимо их за неовлашћену производњу и промет опојних дрога - саопштено је и Окружног тужилаштва Бањалука.

Додаје се да ће након испитивања тужилац одлучити да ли ће за поменуту тројицу тражити притвор или не.

МУП РС саопштио је да је у акцији "Експерт" ухапсио четири лица и да је том приликом заплијењено 1,2 килограма кокаина и 102 грама марихуане.

- У оквиру акције претресено је осам локација на ширем подручју Бањалуке. Осим наркотика заплијењене су и ваге, телефони и друга средства - наведено је у полицијском саопштењу у којем се не наводи више детаља.

Вриједност заплијењених наркотика у акцији "Експерт" на црном тржишту се процјењује  на више од 100.000 КМ.

Сазнајемо да су осумњичени Керкез и Гајић раније хапшени су због разних кривичних дјела, али до сада нису били обухваћени извјештајима за шверц наркотицима или за тежа кривична дјела. Керкез је 2011. године хапшен због крађе телефона.

Марихуана

Полиција је на основу информација добијених од грађана на подручју Петрова пронашла 4,2 килограма марихуане. У Полицијској управи Добој потврдили су да су наркотици пронађени на основу сарадње с грађанима, али нису наводили детаље.

- У току је истрага ради проналаска лица која се могу довести у везу са пронађеном дрогом - рекли су у полицији.

Према незваничним информацијама у оквиру истраге приведено је неколико лица на испитивање. Марихуана је била запакована у неколико мањих пакета и била је спремна за даљу продају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана