СЛУЧАЈ СПЕЦИЈАЛЦИ: Четворка осуђена на 40 година затвора

Н. Т.
СЛУЧАЈ СПЕЦИЈАЛЦИ: Четворка осуђена на 40 година затвора

Бањалука - Четворица оптужених за пљачку око 617.000 марака на аутопуту Бањалука Градишка осуђена су данас у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду на укупно 40 година затвора.

Бивши припадници Специјалне јединице полиције МУП-а РС Владан Малић и Горан Параш из Бањалуке и Александар Поповић из Котор Варош осуђени су на по десет и по, док је сувласник ауто-куће "Кватро" из Бањалуке Олег Банда добио осам и по година затвора.

На ову пресуду право жалбе Врховном суду РС имају и тужилаштво и одбрана осуђених, који остају у притвору.

Четворка је у првостепеном поступку осуђена на укупно 42 године затвора. Том пресудом, коју је касније на основу жалбе одбране и утврђених грешака у процесу укинуо Врховни суд РС, Малић, Параш и Поповић су били осуђени на по 11, а Банда на девет година затвора.

Банда је у поновљеном суђењу склопио споразум са тужилаштвом о принању кривице на основу којег је био спреман да шест година проведе у затвору, али је суд одбацио нагодбу.

Нови поступак је обиљежио и Данијел Кузмић из Котор Вароша, који је раније на основу признања кривице осуђен на три године затвора. Кузмић је у првом суђењу до детаља описао своју улогу у пљачки, али је у новом одлучио да на два рочишта не проговори ни ријеч због чега је кажњен са 3.000 КМ.

Бивши специјалац Горан Јањуз из Козарске Дубице је значјано измјенио свој ранији исказ у корист оптужених, док је његов колега Жељко Инђић из Братунца поновио ранију изјаву и описао како је извшена пљачка и каква је била улога сваког од учесника међу којима је био и он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана