СИПА ухапсила шест радника сарајевског кафића Метрополис

klix.ba
СИПА ухапсила шест радника сарајевског кафића Метрополис

Припадници СИПА ухапсили су данас у Сарајеву шест упосленика угоститељског објекта Метрополис.

Како је изјавила портпаролка Тужилаштва КС Азра Бавчић, особе се сумњиче за кривична дјела спречавање доказивања и давање лажног исказа. Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА биће предати у надлежност Тужилаштва КС.

Раније у овој акцији ухапшено је 13 особа, међу којима су и одговорне особе из угоститељских објеката Ватра, Метрополис, Кибе Махала, Монтана, Ресоран Уна, ресторан Лука и други.

Ухапшене се терети да нису приказивали стварни промет кроз фискалне касе, тачније промет су умањивали и на основу тога правили лажне пореске пријаве и плаћали мањи порез него што је требало.

Осумњичени су за кривична дјела пореска утаја, злоупотреба положаја или овлаштења и рачунарско кривотворење

У притвору се налазе Олег Краутблатт и Инес Јуретић, тачније бивши директор и садашња директорица фирме Инспирит д.о.о., а сумњиче се да су изнајмљивале софтверски програм Инспирит Гастро који је омогућио да се Пореској управи не прикаже стварно стање промета и због тога је за њих предложен притвор.

Неџаду Рашидагићу (Метрополис), Едину Врети (Кибе Махала), Жељку Љубасу (Лука), Нејри Ибровић (Монтана), Шаћиру Чедићу (Ватра) и Џемаилу Селимановићу (Портофино) су одређене мјере забране које подразумијевају забрану управљања пословањем, састајања с осумњиченим, свједоцима, односно конобарима и забрану приласка објектима.

Пристали су на сарадњу с Тужилаштвом КС.

Они су осумњичени да су стварали тзв. "црну благајну" те утајом пореза избјегавали плаћање пореза. СИПА је раније извршила претрес на 31 локацији у Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана