С бомбом долазио два дана на наставу

Горан Обрадовић
С бомбом долазио два дана на наставу

Челинац - Шеснаестогодишњи ученик Средње школе "Иво Андрић" у Челинцу је ухапшен јер је два дана доносио ручну бомбу у школу и показивао је ученицима.

У Центру јавне безбједности Бањалука су рекли да је полицији у Челинцу у уторак око 11 часова пријављено да се у просторијама Средње школе налази бомба.

- Полиција је одмах изашла на терен и утврдила да је ученик поменуте школе донио ручну бомбу М-57, која је потом пронађена у дворишту школе. "Кашикару" је уклонио радник Цивилне заштите Челинац - појаснила је портпарол ЦЈБ Бањалука.

О овом догађају обавијештен је тужилац за малољетнике Окружног тужилаштва Бањалука.

Директор Средње школе "Иво Андрић" Миливоје Павловић је рекао да га је један од професора у уторак обавијестио да је један ђак донио бомбу у учионицу.

- Одмах сам позвао полицију, која је стигла за три минута и испитала ученика, а затим је иза школе пронађена и уклоњена бомба. Све је урађено у складу са прописима, а обавијештени су и његови старатељи. Када добијемо полицијски записник онда ће наставничко вијеће утврдити да ли ће и на који начин казнити овог ученика - појаснио је Поповић.

Према његовим ријечима, ученик није био у свађи са било ким и није имао намјеру да неког повриједи бомбом.

Према незваничним информацијама, ученик је у понедјељак донио бомбу у школу и на часу је показивао другарима из школске клупе.

- Неколико пута је вадио осигурач из бомбе и затим га поново враћао. Када је чуо да га директор зове у канцеларију, он је претпоставио о чему је ријеч и бомбу је избацио кроз прозор. На срећу, она се није активирала. Током разговора са директором и полицијом он је више пута негирао да је донио бомбу, а потом је све признао - рекао је наш извор.

Испричао је да је "кашикару" пронашао на сметљишту крај једног контејнера.

Наш извор је појаснио да су овом малољетнику родитељи разведени, да му мајка живи у Бихаћу са другом породицом, а да му отац ради у Русији.

- Он већ неколико мјесеци живи код баке и дједа у Бањалуци и путује до школе у Челинцу - појаснио је наш извор.

Педагог у поменутој школи је рекао да овај ученик до сада није правио веће проблеме и да су сигурни да није имао намјеру да неког повриједи.

- Похвална је реакција других ученика који су храбро поступили и све пријавили разредном старјешини - рекао је педагог.

Стручњаци

Психолог Александар Милић је рекао да дјечак има потребу да надокнади своје унутрашње недостатке и због тога је желио да буде у центру пажње.

- Ријеч је вјероватно о незрелој личности која није могла да има увид у посљедице које је могла да произведе. То дијете не треба кажњавати него интезивно радити са њим, причати са њим и утврдити због чега је то урадио. Ако се то не уради, остају неријешени узроци који могу касније кулминирати на друге начине - појаснио је Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана