Rudice kod Novog Grada: Sin jedinac poginuo pred kućom

Nevena Bunić
Rudice kod Novog Grada: Sin jedinac poginuo pred kućom

Novi Grad - Slobodan Drljača (24) poginuo je u četvrtak kada ga je na putu pred kućom u Rudicama kod Novog Grada udario automobil, a tog kobnog dana su u drugim saobraćajnim nesrećama u RS poginule još dvije osobe.

Nesrećni mladić stradao je u četvrtak nešto prije 22.30 časova, nakon što ga je iz grada dovezao poznanik i ostavio u blizini njegove kuće. Drljača je pretrčavao put i u tom trenutku je naišao “audi A6” kojim je upravljao njegov sugrađanin R. O. (41). Vozilo je udarilo nesrećnog mladića, koji je stradao na licu mjesta. Ova tragedija zavila je u crno Rudice, a kako saznajemo, Drljača je bio sin jedinac i mladić za primjer. Policija je obavila uviđaj pod nadzorom dežurnog okružnog tužioca iz Prijedora.

- Prikupili smo tragove i radimo na utvrđivanju okolnosti nesreće. Tužilac je naložio obdukciju koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci - naveli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Još jedan mladi život izgubljen je u saobraćajki koja se desila nešto više od pola sata nakon tragedije u Novom Gradu. Ljubica Gligić (23) iz Srebrenice poginula je u slijetanju “renoa” sa puta u Novom Naselju kod Srebrenice. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 23 časa, a nastradala djevojka se nalazila na mjestu suvozača. Vozilom je upravljao njen sugrađanin Mersudin Hasanović (29). On je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad autom, nakon čega je vozilo završilo pored puta.

Motociklista A. H. (40) iz Maglaja poginuo je u sudaru dvotočkaša “honda” i “pola” na putu u Majevcu kod Doboja. Nesreća se dogodila u četvrtak popodne, a za volanom “pola” bio je S. S. (68) iz Modriče. Motociklista je stradao na licu mjesta.

Rajko Bojić (75) iz Čelinca povrijeđen je u petak ujutro kada se, vozeći “fijat”, sudario sa teretnim vozom u mjestu Grabovac kod Čelinca. Očevici su ispričali da je starac za dlaku izbjegao smrt.

- Automobil je bio uz rampu i samo zahvaljujući sreći čovjek je ostao živ - ispričali su mještani.

Dragoljub Stanić (61) iz Kozarske Dubice teško je povrijeđen u sudaru “tomosa” i “pežoa 308” na magistralnom putu u Parnicama. On je prevezen u bolnicu u Gradišci, a kako saznajemo, zadobio je povrede ključne kosti.

Traktorista

Jovo Oklijević (57) poginuo je u četvrtak kada je upravljajući traktorom zapeo za električni kabel u Jaseniku kod Gacka. Nezvanično, Oklijević je kosio travu kada je zapeo za žicu koja je izazvala strujni udar. Prevezen je u Dom zdravlja u Gacku, gdje je ubrzo preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana