Рудар се објесио у породичној кући, пронађено опроштајно писмо

Агенције
Рудар се објесио у породичној кући, пронађено опроштајно писмо

Фото: Илустрација ђ Рудар се објесио у породичној кући, оставио опроштајно писмо

Зеница - Један од рудара РМУ Зеница Шефик Шишић, који је у мају ове године требало да испуни услове за пензију, након година стажа у руднику Страњани, јуче се објесио у породичној кући у Градишћу.

Медији јављају да је оставио опроштајно писмо.

Потврдио је то за портал „Зеницаинфо.ба“ Тевхид Смрико, представник групе рудара, који су неколико пута протестовали пред зградом Управе Рудника у Зеници и зградом Федералне владе у Сарајеву, због немогућности да остваре право на пензију.

Рудар који је јуче извршио самоубиство борио се, заједно са својим бившим колегама за право на пензију. Иза себе је оставио супругу и двије кћерке. Данас ће бити укопан на мјесном гробљу у Градишћу. 

Дуг који Рудник мрког угља Зеница има према 40-ак зеничких рудара по основу неуплаћених доприноса за пензијско и здравствено осигурање, разлог је због којег ови људи не могу остварити право на пензију, преноси портал „Радиосарајево.ба“.

Почетком децембра, током протеста у Сарајеву, рудари су добили увјеравања из Владе Федерације БиХ да ће код Електропривреде БиХ, конзорција у чијем је саставу и РМУ Зеница, инсистирати на уплати дуга, како би се зеничким рударима, који су ове године стекли услове за пензију, повезао стаж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана