Rođaka sa pomagačima “olakšao” za 200.000 KM

Nebojša Tomašević
Rođaka sa pomagačima “olakšao” za 200.000 KM

Lopare - Vajko Knežević (37), Drago Bojkić (59) iz Lopara i Dušan Lukić (51) iz Šekovića uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali zlato i novac u vrijednosti od oko 200.000 KM iz kuće Bojkićevog rođaka Ljube Simikića u mjestu Mačkovac, saznaje “Glas Srpske”.

Knežević i Bojkić uhapšeni su utorak, kada je kod njih pronađen dio ukradenog novca i oni su priznali krađu. Lukiću su juče stavljene lisice na ruke jer je tokom ispitivanja Kneževića i Bojkića policija došla do saznanja da je i on umiješan u provalu. Opljačkani Simikić je “Glasu Srpske” kazao da o ovom slučaju ne može da iznosi detalje jer se, kako je čuo, traga za još osumnjičenih lica.

- Poznajem dvojicu uhapšenih, ali pošto se traga za ostalim lopovima ne bih da pričam dok se to ne rasvijetli. Drago Bojkić mi je neki rođak, dao Bog da nije. Stvarno ne mogu o tome sada pričati - rekao je Simikić.

U Policijskoj upravi Bijeljina kazali su da su osumnjičenu trojku, uz izvještaj za tešku krađu, predali Okružnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje. Istakli su da ne mogu iznositi više detalja i da dalju istragu vodi tužilaštvo. Prema nepotvrđenim informacijama, Bojkić je svojim saučesnicima rekao da njegov rođak ima novaca.

- Bojkić je najvjerovatnije znao da će njegov rođak biti duže u inostranstvu, a da u kući ima novca i zlatnog nakita - rekao je izvor blizak istrazi.

Kneževića, Bojkića i Lukića policija tereti da su od 18. maja do 18. juna provalili u dvije kuće i radionicu Simikića i pokrali ga. Žrtva lopova u to vrijeme je bio u Švajcarskoj, a kada je došao kući, dočekao ga je haos, obijene kuće i radionica, u kojima je sve isprevrtano. Simikić je krađu prijavio 18. juna Policijskoj upravi u Bijeljini i kazao da se sve desilo u posljednjih 30 dana dok je on bio u inostranstvu.

Ormari

Ljubo Simikić je ranije ispričao da su provalnici u njegovim kućama zavirili u svaki ormar, pomjerili svaku  stvar u svim sobama, tavanu i kuhinji.

- Tog vikenda, kada sam saznao da sam opljačkan, u subotu sam došao iz Švajcarske i po dolasku sam prvo htio da pokosim dvorište. Kada sam ušao u kuću, dočekao me šok, sve ispreturano, a na tavanu bije bilo predmeta koji nisu pomjerili. Ubrzo sam vidio da je provaljeno i u radionicu i drugu kuću koju sam počeo da pravim u blizini jer mi je prva na klizištu - kazao je opljačkani Simikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana