Робовласнику 18 мјесеци затвора

С. А.
Робовласнику 18 мјесеци затвора

Сарајево - Абдија Османовић (48) из Живиница, оптужен да је дјевојку са благом менталном ретардацијом држао у сексуалном и радничком ропству, мучио је и злостављао, неправоснажно је јуче осуђен у Суду БиХ на 18 мјесеци затвора.

Османовић се, према оптужници, терети да је током 2013. и 2014. године у ропству држао А. С. коју је купио за новац од свог брата. Осуђени је несрећној дјевојци након тога забранио свако кретање и стално је држао затворену у кући. Према свом нахођењу често је одводио на различита мјеста на подручју Живиница и Бихаћа и тјерао је да за њега проси и доноси му новац.

Осуђени је, према оптужници, несрећну А. С. злостављао на изузетно суров начин и уколико није био задовољан износом новца који је она испросила, он ју је малтретирао. Тукао ју је кабловима за струју, чупао јој нокте и по тијелу гасио цигарете. Овакав начин живота на А. С. је оставио трајне физичке ожиљке као и менталне посљедице.

Према ранијим причама, Османовић је несрећну дјевојку држао у условима који нису достојни човјека те је често тјерао да спава и једе на поду.

Османовић је А. С. држао у ропству око двије године. Дјевојку је мука спасио полицајац који је нашао на улици и коме је, наводно, испричала свој живот. Она је послије тога смјештена у сигурну кућу.

Османовић је ухапшен у Бихаћу у априлу прошле године. Њега су слободе лишили припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) због сумње да је починио кривично дјело трговина људима у сврху радне експлоатације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана