Rijaliti zvijezda Ilija Grahovac priveden na kućnom pragu

Nebojša Tomašević
Rijaliti zvijezda Ilija Grahovac priveden na kućnom pragu

Šipovo - Rijaliti zvijezdi Iliji Grahovcu (57), poznatijem kao Zmaj od Šipova, luksuzni život se primijenio u trenu jer su mu nekoliko dana poslije napuštanja vile u Beogradu u petak na kućnom pragu u Šipovu stavljene lisice na ruke zbog izbjegavanja suđenja u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu.

Sud je zbog toga za njim i raspisao potjernicu, na osnovu koje ga je uhapsila Sudska policija RS, a pravosudna institucija ga je optužila za nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje tjelesnih povreda i izazivanje opšte opasnosti.

Nakon privođenja sproveden je u sud, gdje je održano završno ročište koje sud vodi protiv njega i njegovog šest godina mlađeg brata Rajka Grahovca, koji je optužen za nanošenje tjelesnih povreda i oštećenje tuđe stvari. Sudija je za ponedjeljak zakazao izricanje presude.

Kako saznajemo, Grahovac je u Šipovo stigao u srijedu iz Beograda automobilom registarskih oznaka srpske prestonice. Sa njim je došao i njegov tjelohranitelj. Iako je za njim bila raspisana potjernica, njega niko nije uhapsio dok Sudska policija RS nije dobila saznanja da se on nalazi u Šipovu kod svoje kuće.

Zmaj od Šipova je policajcima, koji su došli da ga hapse, kazao da zna za potjernicu i da je zato i došao iz Beograda, te da će ići na sud. Prilikom hapšenja nije pružao otpor, samo je glasno razgovarao, negodovao i govorio da nije kriv, te da će to i da dokaže.

Braća Grahovac na optuženičku klupu dospjeli su zbog međusobne tuče od 19. novembra 2011. godine u ulici Sime Šolaje u Šipovu. U optužnici se navodi da je tokom tuče Ilija sjekirom teško pretukao brata Rajka, koji je u jednom trenutku uspio da mu je otme, udari ga i polupa njegov automobil "golf 1". Optužnica Iliju tereti za izazivanje opšte opasnosti koja se dogodila nekoliko mjeseci ranije. On je 14. juna 2011. iz puške "M-48" pucao na brata Rajka u kući u selu Čifluk. U to vrijeme u kući je bila njegova nevjenčana supruga K. E. i njihovo jednogodišnje dijete, kao i K. H. i K. R. Ilija se tog dana prvo posvađao sa bratom, da bi poslije vremena iz spavaće sobe donio pušku i pucao na njega.

Ilija Grahovac postao je poznat nakon što je održao nesvakidašnji govor na sahrani svog oca Jove 2010. godine.  Poznat je i po uzgajanju bikova i učešću na koridama. Šira javnost za njega je čula poslije njegovog ulaska u rijaliti šou

"Hotel Maldivi", gdje je i pobijedio, a odmah po izlasku ušao je u "Parove", iz kojih je došao u Šipovo, kada ga je policija uhapsila.

Miridba

Duško Tomić, advokat Ilije Grahovca, kazao je da se nada da će njegov klijent biti oslobođen jer su se on i njegov brat Rajko pomirili u sudu.

- Braća su se dogovorila i tu nema više ništa. Sud će odbaciti optužbe. Jedino je ostala optužnica za nedozvoljeno držanje oružja, ali smatram da i to treba da sud odbaci jer je riječ o staroj pušci koja je u posjedu  porodice Grahovac već više desetina godina, od djeda i pradjeda - kazao je Tomić.

Optužnica

Ilija Grahovac (Zmaj od Šipova)

nedozvoljeno držanje oružja

nanošenje tjelesnih povreda

izazivanje opšte opasnosti

Rajko Grahovac

nanošenje tjelesnih povreda

oštećenje tuđe stvari

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana