Ribnik: Pretukao i od djeda oteo pare

Goran Obradović
Ribnik: Pretukao i od djeda oteo pare

Ribnik - Ljubomir Kojić (20) iz Ribnika uhapšen je zbog sumnje da je u selu Donji Vrbljani kod Ribnika pretukao djeda, takođe Ljubomira Kojića (83), a potom mu iz džepa oteo novčanik sa 300 evra i 300 maraka.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Kojić uhapšen u subotu, a sumnjiči se da je razbojništvo počinio dan ranije.

- Osumnjičeni Kojić je 27. februara oko 15.30 časova došao do kuće djede Ljubomira i savladao ga. Više puta ga je udario u glavu i tijelo, a onda mu iz džepa uzeo novčanik sa novcem i pobjegao - rekli su u CJB Banjaluka.

U novčaniku su se, pored 300 evra i 300 maraka, nalazila i lična dokumenta starine.

Poslije razbojništva djed je pozvao policiju i rekao šta mu se desilo, a pripadnici MUP-a RS su odmah izašli na teren i krenuli u potragu za njegovim unukom.

- Policajci su ga tražili cijelu noć i pronašli su ga tek u subotu oko pet časova. Tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela policija je kod ovog dvadesetogodišnjaka pronašla i ručnu bombu "M-75" i više metaka različitog kalibra - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Poslije kriminalističke obrade dežurni tužilac je naredio da se on pusti na slobodu i da se protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Ovo nije prvo krivično djelo koji je počinio mlađani Kojić. On je i ranije više puta hapšen zbog krađa. I u septembru prošle godine je napao djeda Ljubomira. Starina je tada rekao policiji da ga je napao unuk i iz košulje ukrao novac i mobilni telefon. I tada je osumnjičen da je počinio razbojništvo i poslije saslušanja pušten na slobodu. 

Mještani Donjih Vrbljana kažu da je mlađi Kojić često pravio probleme u ovom selu i da je pljačkao i druge kuće i krao stvari od komšija.

- Ako je mogao da napadne svog djeda, šta smo mu onda mi ostali. Pričalo se da on stoji iza obijanja nekih kuća, ali ne znam da li je to istina. Ne viđam ga često u selu - rekla je jedna meštanka Donjih Vrbljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana