Рибник: Претукао и од дједа отео паре

Горан Обрадовић
Рибник: Претукао и од дједа отео паре

Рибник - Љубомир Којић (20) из Рибника ухапшен је због сумње да је у селу Доњи Врбљани код Рибника претукао дједа, такође Љубомира Којића (83), а потом му из џепа отео новчаник са 300 евра и 300 марака.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је Којић ухапшен у суботу, а сумњичи се да је разбојништво починио дан раније.

- Осумњичени Којић је 27. фебруара око 15.30 часова дошао до куће дједе Љубомира и савладао га. Више пута га је ударио у главу и тијело, а онда му из џепа узео новчаник са новцем и побјегао - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

У новчанику су се, поред 300 евра и 300 марака, налазила и лична документа старине.

Послије разбојништва дјед је позвао полицију и рекао шта му се десило, а припадници МУП-а РС су одмах изашли на терен и кренули у потрагу за његовим унуком.

- Полицајци су га тражили цијелу ноћ и пронашли су га тек у суботу око пет часова. Током расвјетљавања овог кривичног дјела полиција је код овог двадесетогодишњака пронашла и ручну бомбу "М-75" и више метака различитог калибра - појаснио је извор близак истрази.

Послије криминалистичке обраде дежурни тужилац је наредио да се он пусти на слободу и да се против њега у редовној процедури достави извјештај.

Ово није прво кривично дјело који је починио млађани Којић. Он је и раније више пута хапшен због крађа. И у септембру прошле године је напао дједа Љубомира. Старина је тада рекао полицији да га је напао унук и из кошуље украо новац и мобилни телефон. И тада је осумњичен да је починио разбојништво и послије саслушања пуштен на слободу. 

Мјештани Доњих Врбљана кажу да је млађи Којић често правио проблеме у овом селу и да је пљачкао и друге куће и крао ствари од комшија.

- Ако је могао да нападне свог дједа, шта смо му онда ми остали. Причало се да он стоји иза обијања неких кућа, али не знам да ли је то истина. Не виђам га често у селу - рекла је једна мештанка Доњих Врбљана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана