Резањем појаса спасили живот возачу BMW-а

Н. Б.
Резањем појаса спасили живот возачу BMW-а

Сарајево - Припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Владимир Петровић и Винко Марић спасили су живот Сарајлији Алмиру Ејубовићу (20), оптуженом за изазивање несреће у којој су погинуле три дјевојке.

Саслушањем свједока јуче је у Кантоналном суду у Сарајеву настављено суђење Ејубовићу. Тужилаштво Кантона Сарајево терети га да је 29. јуна изазвао несрећу у којој су настрадале Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17), док је тешке повреде задобила Ајла Оруч (18). Свједочили су Марић и Петровић, који су први притекли унесрећенима у помоћ, те спасили живот Ејубовићу.

Петровић је, присјетивши се како је помогао унесрећенима, рекао да је једној дјевојци глава вирила кроз прозор, те да је кренуо да је врати унутра и нешто јој стави под главу.

- Било је катастрофално. Тек тад сам видио да јој је лобања била деформисана - рекао је Петровић.

Он је појаснио да је скалпелом пресјекао безбједносни појас који је Ејубовића гушио и тако му вјероватно спасио живот. Када оптужени није имао шта да пита овог свједока, судија Делалић је казала да је макар могао да захвали човјеку који му је спасио живот.

Изјаве су дали и радници “Аутоцеста БиХ” Адмир Рахимић и Сена Комарица. Свједочио је и припадник МУП-а Кантона Сарајево Мунир Опута, који је испитиван због чињенице да је Ејубовић управљао нерегистрованим возилом и зато што је користио различите регистарске таблице.

Како је наведено у оптужници, Ејубовић је у тренутку несреће управљао аутомобилом без возачке дозволе. Њега терете да је за воланом BMW-а прекасно, и брзином од 166 километара на сат, са аутопута скренуо према Бајчићима ка Сарајеву и ударио у стуб, након чега су погинуле три дјевојке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана