Referent oštetio budžet za 30.000 KM

Srna
Referent oštetio budžet za 30.000 KM

Sarajevo - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Valentine Stanišić /39/ koja se tereti da je kao referent za nabavke Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH postupala protivno zakonu i utvrđenim procedurama i internim aktima, čime je počinjena šteta za budžet BiH u iznosu od 30.000 KM.

Stanišićeva se tereti da je potpisivala fakture za nabavku kancelarijskog materijala, te je potpisala da su izvršene isporuke kancelarijskog materijala-papira tokom 2011. godine za dvije fakture u ukupnom iznosu od 30.178 KM, iako je znala da isporuka papira nije izvršena, te je na taj način oštetila budžet Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i budžet BiH.

Tokm istrage u ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja Tužilaštva BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, čiji radnicu su otkrili i prijavili ovo krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužena se tereti da je kao službeno i odgovorno lice u institucijama BiH svjesnim kršenjem propisa, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavjesno postupila u vršenju dužnosti, pa je usljed toga nastupila imovinska šteta čime je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana