Reagovanje portira u Domu Rada Vranješević: Nisam nikoga seksualno uznemiravao, pakuju mi

N. B.
Reagovanje portira u Domu Rada Vranješević: Nisam nikoga seksualno uznemiravao, pakuju mi

Banjaluka - Nisam nikoga seksualno uznemiravao, ni štićenice, ni medicinsku sestru, sve mi je ovo namješteno. Djeca u domu me vole.

Ovo je rekao portir u Domu "Rada Vranješević" Radoslav Stakić (39) koji je u anonimnom pismu optužen da je seksualno uznemiravao štićenice i medicinsku sestru.

Protiv njega je rukovodstvo doma pokrenulo disciplinski postupak zbog, kako oni navode, povrede radne obaveze.

-  Ja sam neko koga djeca najviše vole, poštuju i slušaju, i to će štićenici i potvrditi. Nikome od njih nikada nisam nijednu ružnu riječ rekao. Te noći nisam nikoga ni pipnuo, niti pokušao. Tačno je da sam bio pripit, jer sam ranije popio dva piva - kazao je Stakić i dodao da neko iz doma pokušava da mu smjesti, ali nije htio da pominje imena.

I portir Milorad Jerilović, za kojeg je u pismu navedeno da je pokušao zataškati slučaj, kazao je da je to apsolutna laž.

- Čuo sam da je Radoslav došao na posao pripit, ali nije tačno da je bilo seksualnog uznemiravanja. Moj "grijeh" je to što sam kao predsjednik sindikata u domu htio da razgovaram sa majkom koja je navodno napadnuta. Pitao sam je šta se desilo, a ona mi je rekla da nije bilo seksualnog uznemiravanja - objasnio je Jerilović koji smatra da neko pokušava da mu smjesti ističući da je sve povezano sa izborom predsjednika sindikata. U policiji su rekli da im ovaj slučaj nije prijavljen, ali da provjeravaju navode medija.

Redakciji "Glasa Srpske" u utorak je stiglo anonimno pismo u kojem se navodi da je Stakić pijan žrtve navodio na seks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana