Разнијели банкомат и побјегли голфом 2

Небојша Томашевић
Разнијели банкомат и побјегли голфом 2

Мостар - Полиција трага за лоповима који су разнијели банкомат Уникредит банке у Тржном центру "Бинго" у Мостару, а затим с новцем побјегли у старом голфу "двојка" без регистарских ознака.

Све се десило јуче око четири сата ујутро, а усљед експлозије банкомат је тотално уништен као и улаз у ТЦ "Бинго". На срећу овом приликом нико није повријеђен. Према незваничним информацијама претпоставља се да је банкомат разнесен уз помоћ плина, док није утврђено колико тачно новца је украдено.

- Прикупљени докази указују да су лопови избушили банкомат, те га затим напунили плином под притиском који су активирали уз помоћ електрошокера и тако изазвали експлозију. Претпоставља се да је дио новца уништен у експлозији, али су лопови однијели већу суму - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима силина експлозије пробудила је и узнемирила многе грађане Мостара који су догађај пријавили полицији, а нису одмах знали шта се дешава.

Портпарол Министарства унутрашњих послова  Херцеговачког-неретванског кантона Људевит Марић казао је да су у пљачки учествовала најмање два лопова.

-  Побјегли су према мостарском насељу Центар 3 у тамном возилу за које сумњамо да је украдено. Изузети су сви трагови и  фрагменти направе уз помоћ које је банкомат разнесен. Вјештачењем ће се покушати утврдити о чему се ради - рекао је Марић и додао да се за пљачкашима интензивно трага.

Према непотврђеним информацијама сумња се да је "голф" који су користили пљачкаши украден недавно у Мостару.

Полиција је јуче у потрази за пљачкашима блокирала више дијелова Мостара у близини ТЦ "Бинго", а обавијештене су и сусједне полицијске станице. До закључења овог броја "Гласа Српске" пљачкаши нису били ухапшени. Ово је трећи случај готово идентичног пљачкашког похода у граду на Неретви. Посљедња пљачка забиљежена је између 27. и 28 новембра када је разнесен банкомат Уникредит банке у кругу бензинске станице "Оил АЦ" у мостарском насељу Ортијеш. Пљачкаши су тад наводно остали празних руку јер нису успјели да покупе новац. На сличан начин разнесен је банкомат поменуте банке и у децембру лани у Витини код Љубушког, а лопови су тада однијели 100.000 КМ.

Смјерови

Према незваничним информацијама мостарска полиција истрагу пљачке банкомата води у више смјерова.

- Један је потрага за "голфом" с којим су пљачкаши дошли и побјегли, а други  је преглед снимака с камера видео-надзора с ТЦ "Бинго" и околних објеката. Такође, вјештачењем изузетих трагова направе с којом је разнесен банкомат покушаће се доћи до више информација које би довеле до хапшења осумњичених. Уколико се открије гдје та направа израђена или набављена, може се доћи до тога коју је наручио или купио - појаснио је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана