Разбојнику двије године затвора

Н. Т.
Разбојнику двије године затвора

Бањалука - Расим Хоповац (19) из Приједора осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора јер је заједно са Адмиром Брдаром (21) претукао и опљачкао Емину Чаушевић (63) у њеној кући у Туковима код Приједора.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Хоповац закључио са Окружним тужилаштвом Бањалука. Поступак против  Брдара је одвојен и њему ће ускоро почети суђење.

Према пресуди, Брдар и Хоповац су несрећну жену претукли и опљачкали 6. јануара прошле године када су од ње отели 500 шведских круна и 50 марака. Наводи се да су они тог дана око 19.20 часова пјешице дошли до куће Чаушевићеве у намјери да је опљачкају. Брдар је вирио кроз  прозор како би се увјерио да је жена сама у кући. Потом је покуцао на врата и лажно се представио као њен комшија Асмир Кадирић. Она је отворила не слутећи да ће бити нападнута. Брдар је искористио њену несмотреност и када је откључала, он је нагло гурнуо врата и вазом коју је нашао испред куће ударио Чаушевићеву у главу. Од силине ударца она је пала у ходник. Покушала је да устане, али је Брдар опет ударио више пута у груди и главу не дозвољавајући јој да устане. Хоповац је за то вријеме ушао у кућу и започео преметачину. Пронашао је у њеној  торбици 500 шведских круна и 50 марака и узео их. Док је Хоповац крао новац, Брдар је везао жртви руке и стргао јој огрлицу с врата те скинуо два прстена с руку. Након тога оба разбојника су побјегла оставивши повријеђену и свезану Емину Чаушевић да лежи у ходнику. Разбојници су током бијега у ријеку Сану бацили одјећу коју су користили као и двије гас-маске. Жена је након неког времена успјела да се ослободи и позове комшиницу Мејру Кадирић. Она је позвала полицију и Хитну помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана