Разбојник са сузавцем из Брода убијен током пљачке у Славонском Броду

nezavisne.com
Разбојник са сузавцем из Брода убијен током пљачке у Славонском Броду

Брод - Полиција је 15 година након разбојништва у Броду, гдје су 2003. нападнути и опљачкани мјештанин и његов син, утврдила да иза тог бруталног чина стоје двојица мушкараца, укључујући и Андрију Кљајића (47), који је 12. маја 2011. године рањен током пљачке банке у Славонском Броду, након чега је и преминуо!

Сумња се да је с њим у разбојништву у Броду учествовао и А.П. из Славонског Брода, против којег је Окружном јавном тужилаштву Добој поднесен извјештај.

Истрагом је, како је потврђено "Независним", утврђено да је пљачка у Броду изведена тако што је овај двојац 7. фебруара 2003. године дошао пред кућу мјештанина, а затим почео да испуњава свој план.

"Позвонили су те се лажно представили, рекавши: 'Де, Ђоле је, отвори', а кад је тада малољетни син власника куће отворио врата, Кљајић, који је рођен у Бањалуци, попрскао га је сузавцем", појашњава извор "Независних".

Тинејџеру је Кљајић затим завезао руке  самољепљивом траком, а за то вријеме ни његов саучесник није дангубио.

"Пришао је оцу малољетника те га ударио по лицу, након чега је из пиштоља испалио хитац и ранио га у десну руку", потврђује наш саговорник.

А.П. је потом тражио паре од власника куће, који му је, плашећи се за себе и сина, предао металну касу у којој је било око 17.000 марака, што у нашој валути, што у швајцарским францима и америчким доларима. Пљачкаши су тада побјегли, али се Кљајић није смирио.

У питању је, како је раније објављено, окорјели криминалац, по којег је била кобна пљачка банке у Славонском Броду, у који су он и његов саучесник Иван Дешић ушли из БиХ.

На изласку из банке тог 12. маја 2011. године налетјели су на полицију. Кљајић је тада рањен у стомак и ухапшен те пребачен у болницу, а Иван Дешић је побјегао, али је и он накнадно пао, након чега је и осуђен.

Током пљачке те банке у Славонском Броду испаљено је више од 20 хитаца, а центар тог града изгледао је као ратна зона. Пуцала су стакла, а испаљени меци завршавали су и у улазима околних стамбених зграда. Свједоци су испричали да су чули рафале и вику.

Кљајић је тада једног полицајца успио ударити пиштољем о главу, након чега је рањен у стомак. Преминуо је 25. јуна 2011. године у у болници "Ребро" у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана