Разбојницима за пљачку банке у Дервенти 23 године робије

nezavisne.com
Разбојницима за пљачку банке у Дервенти 23 године робије

Бањалука, Дервента - Дервенћани Марио Вукичевић, Зоран Ковачевић и Славен Милинчић правоснажно су осуђени на укупно 23 године затвора због пљачке Бобар банке, изведене у Дервенти 2013. године.

Након добојског Окружног суда, који их је на ту казну осудио прољетос, првостепену пресуду потврдио је и Врховни суд РС, који је, дакле, одбацио жалбе тужилаштва и одбране.

Вукичевић је због пљачке осуђен на девет година затвора. Ковачевићу је "одрезано" осам, а Милинчићу шест година затвора.

"Првостепена пресуда је у потпуности потврђена и сада је правоснажна", рекла је Јелена Деспотовић, секретар Врховног суда РС.

У пресуди се наводи да су се разбојници 19. јула 2013. године, око 09.20, по претходном договору састали испред Дома здравља у Дервенти и црвеним пасатом, за чијим воланом је био Милинчић, дошли иза Бобар банке.

Из аутомобила су затим изашли Вукичевић и Ковачевић, те на главе навукли фантомке.

Вукичевић је имао пиштољ, а Ковачевић, који је носио аутоматску пушку, по уласку у банку је пришао шалтеру и на нишану је држао радника обезбјеђења.

Истовремено је Вукичевић ушао у просторију са сефом, те је, пријетећи пиштољем, радници наредио да га отвори и да новац натрпа у торбу коју је носио. Преплашена банкарка је у торбу натрпала разне валуте, укупно 200.943 КМ.

Када су покупили плијен, пљачкаши су истрчали из банке, гдје их је, на изласку, примијетио полицајац и повикао им: "Стој, полиција", али Вукичевић је потегао пиштољ и пуцао. Полицајац је тада узвратио паљбом.

У размјени ватре рањен је Ковачевић, али то пљачкаше није зауставило и успјели су да уђу у пасат, гдје их је чекао Милинчић, те бјеже.

Милинчић их је одвезао до паркинга Дома здравља. Потом су Вукичевић и Милинчић изашли из аута носећи са собом и торбу с новцем, док је Ковачевић сјео за волан те возило одвезао и запалио га у току ноћи у мјесту Штрпци, општина Прњавор.

Занимљиво је да Ковачевић, иако рањен у поткољеницу, нигдје званично није затражио љекарску помоћ знајући да би га то могло одати, већ је сам санирао рану, због чега је замало добио сепсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана