Разбојници на Мањачи пресрели камион брзе поште и отели сеф

Невена Бунић
Разбојници на Мањачи пресрели камион брзе поште и отели сеф

Бањалука - Полиција трага за тројицом разбојника који су аутомобилом пресрели камион брзе поште “Еуро експрес” на Мањачи код Бањалуке и пријетећи аутоматском пушком украли сеф из возила.

Маскирани разбојници су у уторак око 23 часа у мјесту Добрња, на магистралном путу Бањалука - Мркоњић Град, аутомобилом препријечили пут камиону брзе поште те пријетећи оружјем од радника отели сеф, у коме су, како се претпоставља, биле вредносне пошиљке.

Према незваничним информацијама, један од разбојника уперио је пушку у возача и сапутнике и натјерао их да изађу из камиона и легну на асфалт, док су друга два разбојника узела сеф.

Након што су покупили плијен, како сазнајемо, пљачкаши су пуцали из аутоматске пушке у точак камиона како би возачима онемогућили даље кретање. Радници брзе поште су, након што су разбојници побјегли, позвали полицију.

- Обавили смо увиђај и прикупили све трагове који би могли открити разбојнике. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Није познато шта се налазило у сефу који су однијели разбојници. У предузећу “Еуро експрес” нису жељели да дају више информација.

- Не желимо да коментаришемо случај због истраге која је у току - кратко су рекли у “Еуро експресу”.

Мјештани Добрње јуче су препричавали овај догађај, али како кажу, нико не зна шта се тачно десило.

- Ништа нисам чуо те вечери, то се десило касно - рекао је један мјештанин Добрње.

У близини пута гдје се десила пљачка нема много домаћинстава. У околини се налази и касарна “Козара” и Центар за развој пољопривреде и села  Бањалуке.

До закључења овог броја “Гласа Српске” разбојници нису били ухапшени.

Посљедњи случај пљачке возила брзе поште десио се крајем новембра прошле године у мостарском насељу Бијели Бријег. Тада су двојица маскираних разбојника пресрели комби брзе поште “Икс експрес” и од радника отели око 4.000 марака, након чега су побјегли. Пљачкаши до сада нису откривени. Неколико дана прије те пљачке, опљачкане су и просторије “Икс експреса” у Бишћу пољу у Мостару. Маскирани разбојник је пријетећи аутоматском пушком од радника отео већу количину новца, након чега се дао у бијег. Иако је одмах алармирана полиција, лопов је успио умаћи. Обиласком ширег подручја око поште, полиција је пронашла дио новца из пљачке, за којег се претпоставља да је испао разбојнику приликом бјежања.

Опсадно стање

Након пријаве пљачке на Мањачи је завладало опсадно стање. У Добрњи и ширем подручју било је доста полицијских возила која су трагала за разбојницима. Радницима оближње бензинске пумпе, која је у то вријеме радила, полицајци су савјетовали да се закључају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана