Razbojnici kod Foče oteli i pretukli blizance iz Sirije

N. B.
Razbojnici kod Foče oteli i pretukli blizance iz Sirije

Foča - Sava Ivanović i Predrag Pejović iz Foče uhapšeni su zbog sumnje da su oteli i opljačkali državljane Sirije, blizance S. A. A. i S. A. A., saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u ponedjeljak naveče kada je dvojac na putu u Dragočavi kod Foče napao mladiće i strpao ih u “pasat”.

- Nasilnici su počeli da galame na preplašene migrante. Prijeteći oružjem, oteli su im sav novac koji su imali, oko 2.000 evra, manju sumu maraka i tri skupocjena mobilna telefona, nakon čega su ih pretukli. Fočaci su poslije iživljavanja blizance strpali u gepek i odvezli ih u mjesto Brod na Drini gdje su ih izbacili iz vozila, a potom su odjurili - ispričao je izvor.

Dodao je da pretučeni migranti, koji su sitnije građe, nisu mogli da se odupru nasilnicima. Nisu znali ni gdje su, ni ko ih je opljačkao. Ipak, nekako su uspjeli da stignu do policijske stanice i prijave razbojništvo.

Nakon detaljne istrage policija je identifikovala osumnjičene, koji su u pratnji advokata došli u policiju, gdje su im i stavljene lisice na ruke. Napadači bi danas trebalo da budu dovedeni na prepoznavanje.

U Policijskoj upravi Foča rekli su, navodeći inicijale, da osumnjičene terete za razbojništvo.

- O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju koji je naredio da budu utvrđene sve okolnosti slučaja. Nakon dokumentovanja predmeta, protiv I. S. i P. P. podnijećemo izvještaj nadležnom tužilaštvu - naveli su u Policijskoj upravi Foča.

Prema nezvaničnim informacijama, Pejović je odranije poznat policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana