Razbijena mreža dilera i zelenaša

Nebojša Tomašević
Razbijena mreža dilera i zelenaša

Prijedor, bijeljina - Bijeljinska i prijedorska policija juče su u odvojenim akcijama "Premijum" i "Kondor 1" uhapsile 18 švercera droge te zaplijenile više od pola kilograma heroina i oružje.

U akciji bijeljinske policije uhapšeno je 12, dok je prijedorska uhapsila šest osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, u akciji "Premijum" bijeljinske policije uhapšeni su: Slaviša Milinković zvani Bizni, Dragan Marković, Velibor Marković, Siniša Perić, Danijel Perić, Milosav Radović i Bojan Božić iz Bijeljine, te Adnan Aličić iz Tuzle, Srđan Kuzman i Goran Živanović iz Bratunca kao i još dvije osobe iz Srebrenice čiji identitet nije saopšten i koje bi mogle postati svjedoci. Osim za trgovinu drogom, njih terete i za zelenaštvo, iznude, trgovinu oružjem i nedozvoljenu trgovinu.

Iz CJB Bijeljina je saopšteno da je policija u okviru akcije pretresla 12 lokacija u Bijeljini, Srebrenici, Bratuncu i Tuzli.

- Zaplijenjeno je pola kilograma heroina, određena količina oružja, veća količina novca, medicinske droge, te predmeti koji upućuju na to da su osumnjičeni počinili i zelenaštvo - navodi se u saopštenju CJB Bijeljina.

Dodali su da je heroin zaplijenjen na području Tuzle gdje je pronađena i određena količina opojne droge amfetamin - spid i vaga za precizno mjerenje.

Izvor blizak istrazi rekao je da su u okviru akcije "Premijum" kod pojedinih osumnjičenih pronađeni rokovnici sa spiskovima osoba koje im duguju novac.

- U njima su navedena imena dužnika te koliko su pozajmili novca, kao i koliko moraju da ga vrate uz enormno visoke kamate. Postoje i indicije da su oružjem, koje je kod njih pronađeno, zastrašivali dužnike, ali činili i druga krivična djela - kazao je izvor blizak istrazi. Dodao je da je heroin pronađen kod Aličića, koji je i ranije hapšen.

Prijedorska policija akciju "Kondor 1" sprovela je s ciljem hapšenja uličnih prodavaca droge na području Prijedora. Nakon hapšenja šestorice osumnjičenih banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je jednomjesečni pritvor za Željka Kovačevića (35) i Mihajla Stupara (41) iz Prijedora te Ranka Nikolića (42) iz Kozarske Dubice. Osim njih uhapšen je i Edin Kilić (40) iz Prijedora koji je pušten da se brani sa slobode, a osumnjičen je za šverc narkotika. Policija je privela i pustila Sašu Ličanina (31) i Muhameda Seferovića (39) iz Prijedora koji će biti svjedoci u ovom predmetu. Akcija "Kondor" je sprovedena od 25. do 27. januara, a prilikom hapšenja pretreseno je 10 lokacija na području Prijedora i zaplijenjene su određene količine marihuane, heroina, spida i oružja. Ovom akcijom obuhvaćena je još jedna osoba, a izvor blizak istrazi je rekao da njega sumnjiče da je jedan od organizatora uličnog šverca droge.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da su hapšenjima prethodile višemjesečne pripreme s ciljem prikupljanja informacija o uličnoj trgovini drogom i drugih dokaza.

- Osim droge i oružja, pronađene su digitalne vage, sredstva za pakovanje droge, nekoliko mobilnih telefona i SIM kartice - navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Većina osumnjičenih koji su uhapšeni u ovim akcijama ima podebeli policijski dosije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana