Разбијао по стану па бацио мајку са балкона

nezavisne.com
Разбијао по стану па бацио мајку са балкона

Милићи - Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево затражило је да буде одређен притвор тридесетосмогодишњем Миљану Жарковићу из Милића, осумњиченом да је убио мајку, учитељицу Десу Жарковић (65), бацивши је са балкона на шестом спрату стамбене зграде у којој су живјели.

Како је потврђено за “Независне”, терете га да је злочин починио у петак навече, око 23 часа, у Улици Вука Стефановића Караџића. Претходно је, како показује досадашња истрага, пијан дошао у стан у којем живи с родитељима.

“Осумњичен је да је по уласку у стан, без било каквог повода, почео да разбија ствари по стану и да их баца кроз прозор своје спаваће собе, а затим и са балкона. На балкону је затим напао своје родитеље, те је мајку,  док је са балкона провјеравала које ствари су бачене, објема рукама ухватио за ноге и пребацио преко ограде”, појашњава извор “Независних”.

Деса је, како сазнајемо, пала на земљу поред степеништа на улазу у зграду и одмах издахнула.

У изјави за “Независне” шокирани мјештани, присјећајући се овог несвакидашњег догађаја, истичу да је свему претходила свађа.

“Покојна Деса је дугогодишња учитељица у Основној школи 'Алекса Јакшић' у Милићима. Била је изузетно цијењен и одговоран просвјетни радник. Извела је многе генерације на пут. Ускоро је требало да стекне услове за пензију”, испричао је јуче за “Независне” мјештанин Милића, који нас је замолио да му не објављујемо име.

Како је додао, несугласице између ње и сина трајале су дуже вријеме, а кобне вечери су ескалирале.

“Њеног сина стварно не знам, али кажу да се дружио с проблематичним ликовима”, каже наш саговорник.

Из полиције је саопштено да су припадници Полицијске станице Милићи ухапсили тридесетосмогодишњака осумњиченог за убиство.

“Претходно је Полицијској станици Милићи у петак, око 23.10, пријављено да се испред стамбене зграде у Улици Вука Караџића, општина Милићи, налази беживотно тијело жене”, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Додали су да су полицајци, изласком на мјесто догађаја, затекли тијело, а увиђајем, којим је руководио дежурни тужилац, као и предузимањем низа других оперативних мјера и радњи, утврђена је сумња да је ријеч о насилној смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана