Rasvijetljene krađe i paljevine na području Banjaluke i Prnjavora

Srna
Rasvijetljene krađe i paljevine na području Banjaluke i Prnjavora

Banjaluka - Banjalučka policija rasvijetlila je više krivičnih djela teške krađe i krađe počinjene na području Banjaluke, te paljevine počinjene na području Prnjavora u kojima je pričinjena materijalna šteta od 15.000 KM.

Policija je identifikovala lice čiji su inicijali D.O. iz Banjaluke, osumnjičeno da je u petak, 1. februara, počinilo tešku krađu u kući u mjestu Piskavica, odakle je ukralo novac.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je dio novca pronađen i vraćen vlasniku.

U saopštenju se navodi da su policajci identifikovali i lice čiji su inicijali I.P. iz Banjaluke zbog sumnje da je u subotu, 2. februara, počinilo krađu jer je iskoristilo nepažnju vlasnika i iz dvorišta porodične kuće u mjestu Barlovci ukralo metalne predmete, pogodne za dalju preprodaju.

Lice čiji su inicijali S.Đ. iz Prnjavora osumnjičeno je da je tokom 2018. godine do subote, 2. februara, počinilo ukupno pet krivičnih djela, od kojih dvije teške krađe i tri paljevine na području Prnjavora.

“Lice je osumnjičeno da je nasilno ušlo u ugostiteljski objekat u Gornjim Palačkovcima i zapalilo ga, a zapalilo je i drva koja su bila u neposrednoj blizini vikendice”, navode iz policije.

Lice S.Đ. osumnjičeno je i da je zapalilo pomoćni objekat u mjestu Gornji Palačkovci, kao i da je nasilno ušlo u još jedan pomoćni objekat u istom mjestu odakle je ukralo alat.

Iz policije navode da je navedenim radnjama lice S.Đ. pričinilo materijalnu štetu od 10.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj za navedena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana