Расвијетљена тешка крађа у Челинцу: Пљачкаш куће пао послије двије године

Невена Бунић
Расвијетљена тешка крађа у Челинцу: Пљачкаш куће пао послије двије године

Бањалука - Маринко Добраш (58) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је крајем 2015. године из куће Недељка Бојића (58) у Јошавци код Челница украо златни накит, оружје и новац причинивши власнику штету од 80.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Крађа је почињена у ноћи између 23. и 24. децембра 2015. године, а Добрашу су лисице на руке стављене јуче рано ујутро у Бањалуци.

Хапшење је изведено у оквиру акције "Кугла" коју спроводи Полицијска управа Бањалука. 

- Против ухапшеног М. Д. биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву због кривичног дјела тешка крађа. Радимо на идентификацији евентуалних помагача у крађи. Тим поводом саслушано је више особа, а пронађени су и докази који могу послужити као доказ у кривичном поступку - рекао је јуче на конференцији за новинаре начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука Дарко Новковић.

Опљачкани Бојић похвалио је рад полиције. Каже да кобне вечери, када се десила крађа није био код куће.

- Супруга, кћерка и ја били смо у гостима. Вратили смо се око 21 час и већ у дворишту смо примијетили да су полупани прозори. Чули смо лупање па претпостављам да су лопови били у кући и да су побјегли кад су нас видјели. У просторијама смо затекли метеж, цијело приземље је било разлупано и претресено - испричао је Бојић.

Истакао је да је у крађи сигурно учествовало неколико лопова који су однијели све вриједно, а посебно жали за ловачком пушком "берета" коју је наслиједио од предака.

- Украли су златни накит, полупали плочице по кући, развалили су угаону гарнитуру. Ни послије двије године од крађе нисмо обновили разлупану кућу, а ни дан-данас нисмо замијенили прозоре - казао је Бојић.

Бојић је у вријеме крађе био запослен у Јавном предузећу Робне резерве Републике Српске. Он претпоставља да би пљачка његове куће могла да буде повезана са његовом пријавом на конкурс за директора Робних резерви.

-  Крађа је одрађена систематски.  Вјероватно је неко лоповима дао информације о мени - истакао је Бојић.

Мање криминалаца

У Полицијској управи Бањалука су рекли да су у 2017. години забиљежена 2.733 кривична дјела или око девет одсто мање него претходне године. Проценат расвијетљених кривичних дјела је око 80 одсто.

- Општи криминалитет је у паду за око 11 одсто, тешких крађа је мање за 35 одсто, а разбојништава за 38 одсто. Лани су се на подручју Бањалуке десила два убиства и четири покушаја убиства и сви су расвијетљени - рекли су у ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана