Rasvijetljena pljačka u Doboju: Sa maloljetnim sinovima ukrala 15.000 maraka

Nevena Bunić
Rasvijetljena pljačka u Doboju: Sa maloljetnim sinovima ukrala 15.000 maraka

Doboj - Meliha S. (37), njen maloljetni sin (17) i nećak Sabit S. (18) prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da su opljačkali mjenjačnicu "Kija", odakle su ukrali 15.000 KM, saznaje "Glas Srpske".

Dobro isplanirana pljačka se desila u noći između 4. i 5. decembra prošle godine, a pored sedamnaestogodišnjaka, uhapšena Meliha S. je u krađi iskoristila maloljetnog sina koji ima manje od 14 godina.

Sumnja se da se tada Meliha S., zajedno sa sinovima i Sabitom, kojem je ona strina, dovezla na parking u blizini mjenjačnice. Kako bi svima napravila alibi, ona je zajedno sa mlađim sinom otišla do Službe hitne pomoći Doma zdravlja, žaleći se da joj je loše, dok su je njen stariji i djeverov sin sačekali u automobilu.

- Meliha je rekla doktorima da se ne osjeća dobro, nije imala neke konkretne simptome. Dobila je uputnicu u dobojsku bolnicu na dalje pretrage, gdje je otišla na pregled. Za to vrijeme sedamnaestogodišnjak i Sabit S. su isključili uličnu rasvjetu koja osvjetljava mjenjačnicu, te kroz prozor provalili unutra i ukrali oko 15.000 maraka - rekao je izvor blizak istrazi.

Nakon pljačke, maloljetnik i Sabit S. su je pozvali telefonom, a Meliha je vozilom došla po njih, pa su se odvezli kući i podijelili ukradeni novac.

Krađa je rasvijetljena u okviru akcije "Alibi", koju je izvela dobojska policija zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

- Nakon ispitivanja S. S. je pušten na slobodu, dok je M. S., uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj - kazali su u Policijskoj upravi Doboj.

U Okružnom tužilaštvu Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da su za Melihu predložili jednomjesečni pritvor, a o tome će odlučivati Osnovni sud u ovom gradu.

Nije poznato gdje je završio ukradeni novac. Pretresom porodične kuće i pomoćnih objekata koje koriste Meliha S., Sabit S. i maloljetnik pronađena su i oduzeta tri mobilna telefona i jedna SIM kartica. Sumnja se da su oduzeti predmeti korišćeni u krađi.

Centar za socijalni rad

Maloljetni Melihini sinovi predati su u nadležnost Centra za socijalni rad u Doboju.

- Njihov otac i Melihin suprug nalazi se na privremenom radu u inostranstvu, pa se o njima nema ko brinuti. Maloljetnik, koji ima manje od 14 godina, nije prijavljen za krađu - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana