Расписана потјерница за Владимиром Пандуревићем

Н. Т.
Расписана потјерница за Владимиром Пандуревићем

Сарајево - Суд БиХ издао је наредбу за расписивање међународне потјернице за Владимиром Пандуревићем из Сарајева, оптуженим у предмету "Лутка", због непојављивања на суђењима.

Суд је донио и рјешење да му буде одређен притвор који може трајати двије године, рачунајући од дана хапшења или доношења нове судске одлуке.

Потјерница и притвор одређени су на основу захтјева Тужилаштва БиХ које сматра да је то једини начин да буде обезбијеђено присуство оптуженог на судским рочиштима. Пандуревић се није појављивао на рочиштима, а позив који му је недавно упућен враћен је уз образложење да је прималац непознат на адреси. Тужилаштво БиХ наводи да постоје сазнања да се он налази и крије у Србији. Према оптужници, Пандуревић је био члан групе која је починила више убистава, покушаја убиства, те спектакуларних пљачки транспорта новца. Његов случај и још неки предмети издвојени су од осталих против којих се води поступак у Суду БиХ. У предмету "Лутка" укупно су оптужене 32 особе, а у септембру 2016. године осуђено је 13 оптужених на 101 годину и осам мјесеци затвора, док су тројица ослобођена. Највишу казну од 20 година робије добио је бивши шеф Одсјека за дроге у SIPA Бојан Цвијан. Ова група осуђена је због пљачки "БХ поште",

Привредне банке и Павловић банке, које су оштетили за вишемилионске износе. На терет су им стављена и убиства Зорана Голуба Чарламе, Бориса Говедарице и Владимира Мачара приликом чије ликвидације је смртно страдао Милан Влашкић, а тешко рањен случајни пролазник Раде Магазин, који је преминуо од повреда.

Пандуревић је 2010. године у Специјалном суду у Београду осуђен на шест година затвора због припадности организованој криминалној групи Дарка Елеза те шверца дроге, изнуде и других кривичних дјела. Пандуревић је био на издржавању затворске казне до 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана