Ranio je zalutali metak dok je okopavala baštu

Ranio je zalutali metak dok je okopavala baštu 03.10.2017 13:53 | N. B.

Prijedor - Anka K. (75) iz Gornje Dragotinje kod Prijedora ranjena je nakon što ju je pogodio zalutali metak dok je okopavala baštu. Nesrećna starica ranjena je u leđa, a ljekari su uspjeli da joj izvade zrno.

Slučaj je prijavljen policiji u subotu. Prema priči mještana, tog dana nije bilo svadbe niti nekog većeg veselja u selu, a nesrećnu ženu je najvjerovatnije pogodio metak koji je ispalio jedan od dva starca iz Gornje Dragotinje koji su lumpovali i pijančili na drugom kraju ovog mjesta.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da rade na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanju svih okolnosti.

- Upozoravamo građane da je svaka neovlašćena upotreba oružja krivično djelo - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Starici je prva pomoć ukazana u bolnicu "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, ali je zbog teže povrede na leđima prevezena u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

- Pacijentkinja A. K. je trenutno stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi. Prvobitno je bila hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a potom je prebačena u Službu za torakalnu hirurgiju. Tu je hirurški zbrinuta - rekao je načelnik Službe za torakalnu hirurgiju UKC-a dr Marko Kantar.

Sličan slučaj desio se u januaru prošle godine kada je tridesetsedmogodišnju ženu ispred kuće u naselju Karanovac kod Banjaluke pogodio zalutali metak u nogu. Nije utvrđeno odakle je metak ispaljen.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica