Ramba usmrtili hicem u potiljak zbog dugova?

N. T.
Ramba usmrtili hicem u potiljak zbog dugova?

Cazin - Nedžad Kličić (34) iz Cazina, poznatiji kao Rambo, ubijen je hicem ispaljenim u potiljak, a prethodno je udaren tri puta u glavu, utvrđeno je obdukcijom njegovog tijela.

Kličića su usmrtile zasad nepoznate maskirane osobe dok je sjedio u kafiću "Gold" u Ostrošcu kod Cazina.

Napadači su bili maskirani i imali su fantomke na glavama, a očevici su ispričali da ih je bilo najmanje četvorica i da su imali automatske puške.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić je rekao da za ovo ubistvo još niko nije uhapšen i da se sprovodi obimna istraga.

- U vrijeme ubistva u kafiću je bilo sedam gostiju i naši operativaci rade na terenu i prikupljaju sve informacije. Za sada niko nije osumnjičen - kazao je Šiljdedić i dodao da ne može govoriti o detaljima istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da se radi o mafijaškom obračunu, jer je Kličić bio povezan sa brojnim kriminalcima. Postoje informacije da je Kličić ubijen zbog dugova, odnosno da je bio garant nekoj osobi za uzimanje velikog novca koji nije vraćen zajmodavcima iz kriminalnog miljea. Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da su napadači već odavno imali namjeru da ubiju Kličića, jer je prije nekoliko dana na njegovu kuću bačena eksplozivna naprava. Kličić je bio poznat policiji po krivičnim djelima i posjedovanju oružja. On je u BiH postao poznat nakon što je snimio video-klip "Born for action" (Rođen za akciju) i postavio na mrežu "Jutjub". Teško naoružan na tom snimku demonstrirao je svoje vojničke vještine. Rambo je privođen više puta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana