Rafalom pokosio Stričevića zbog šume

G. O.
Rafalom pokosio Stričevića zbog šume

Novi Grad - Mirko Radoš (39) iz Novog Grada uhapšen je zbog sumnje da je u mjestu Kršlje kod Novog Grada hicima iz puškomitraljeza ubio stričevića Momira Radoša (54).

Mirko je poslije kriminalističke obrade predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bila donesena odluka o prijedlogu pritvora za njega.

Njih dvojica su se u petak u poslijepodnevnim časovima prvo posvađali na lokalnom putu u Kršlju zbog šume i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, zbog čega su već godinama u sukobu. Prema nezvaničnim informacijama Mirko je došao da opomene Momira da ne smije sjeći šumu, zbog koje su prije nekoliko godina završili i na sudu.

Poslije svađe Mirko je otišao po puškomitraljez koji je krio u blizini kuće, te se vratio na put i ispalio kratki rafal u Momira. Poslije toga je otišao u svoju kuću i pozvao policiju i rekao im šta je radio.

Ubrzo je na mjesto ranjavanja stigla policija i Hitna pomoć, ali je Momir od zadobijenih povreda umro na putu prema prijedorskoj bolnici. Obdukcijom je utvrđeno da je Momir zadobio četiri  rane i jedno okrznuće po nogama i zadnjici.

- Preminuo je usljed iskrvarenja iz krvnih sudova na nogama - rekao je izvor blizak istrazi.

Članovi porodice Mirka Radoša rekli su da im je Momir duže vremena pravio štetu na imanju i sjekao šumu bez dogovora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana