Рафалом покосио Стричевића због шуме

Г. О.
Рафалом покосио Стричевића због шуме

Нови Град - Мирко Радош (39) из Новог Града ухапшен је због сумње да је у мјесту Кршље код Новог Града хицима из пушкомитраљеза убио стричевића Момира Радоша (54).

Мирко је послије криминалистичке обраде предат у надлежност Окружном тужилаштву Бањалука, а до закључења овог броја "Гласа Српске" није била донесена одлука о приједлогу притвора за њега.

Њих двојица су се у петак у послијеподневним часовима прво посвађали на локалном путу у Кршљу због шуме и неријешених имовинско-правних односа, због чега су већ годинама у сукобу. Према незваничним информацијама Мирко је дошао да опомене Момира да не смије сјећи шуму, због које су прије неколико година завршили и на суду.

Послије свађе Мирко је отишао по пушкомитраљез који је крио у близини куће, те се вратио на пут и испалио кратки рафал у Момира. Послије тога је отишао у своју кућу и позвао полицију и рекао им шта је радио.

Убрзо је на мјесто рањавања стигла полиција и Хитна помоћ, али је Момир од задобијених повреда умро на путу према приједорској болници. Обдукцијом је утврђено да је Момир задобио четири  ране и једно окрзнуће по ногама и задњици.

- Преминуо је усљед искрварења из крвних судова на ногама - рекао је извор близак истрази.

Чланови породице Мирка Радоша рекли су да им је Момир дуже времена правио штету на имању и сјекао шуму без договора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана