Radnika usmrtila cijev kamiona mješalice

Goran Obradović
Radnika usmrtila cijev kamiona mješalice

Visoko - Admir Dervić (33) iz Visokog poginuo je na gradilištu u naselju Gornje Rosulje u Visokom, potvrđeno je u policiji.

Dervić je radio u firmi “Fazum gradnja” iz Ilijaša, a radili su na izgradnji stambene zgrade za firmu “IGM” iz Visokog.

Nesreća se desila u četvrtak oko 16.55 časova tokom izlivanja betona iz kamiona mješalice. Dervića je tada u glavu udarila cijev kojom se iz kamiona izliva beton, a koja je bila pod pritiskom od pet atmosfera.

U preduzeću “Fazum gradnja” samo su potvrdili da je nastradao njihov radnik, ali nisu bili raspoloženi da daju bilo kakve informacije o nesreći.

Radne kolege Dervića imali su samo riječi hvale za njega. Kažu da je bio veoma vrijedan radnik i dobar prijatelj.

- Duže vremena radio je u ovom preduzeću i bio je veoma vrijedan i nikada mu nije bilo teško bilo šta raditi. Uvijek bi ostalim kolegama priskakao u pomoć kad god je trebalo. Ne znam kako se tačno dogodila ova nesreća, ali smo svi ostali u šoku kada smo čuli - ispričao je jedan od Dervićevih radnih kolega. On je dodao da je iza Dervića ostala supruga i dvoje maloljetne djece i da je zahvaljujući ovom poslu, prehranjivao porodicu.

- Nadam se da će naša firma ili opština pomoći njegovoj supruzi da školuje djecu i da se zaposli - istakao je naš sagovornik.

U MUP Zeničko-dobojskog kantona rekli su da su ih ljekari iz Hitne pomoći obavijestili o nesreći i da je u Dom zdravlja u četvrtak oko 17.15 časova dovezen mrtav radnik.

- Do povređivanja radnika je došlo na gradilištu 20 minuta ranije. On je od teških povreda preminuo prilikom transporta u Dom zdravlja - istakli su u policiji.

Osim policije, uviđaju je prisustvovao i dežurni tužilac koji je naredio da bude obavljena obdukcija tijela nastradalog, kao i urađena sva potrebna vještačenja. Naređeno je i da na lice mjesta izađe i inspektor rada kako bi bilo utvrđeno da li su bile ispoštovane sve mjere zaštite na radu i ko je odgovaran za nesreću.

Nesreće

 

Skela

Dvojica radnika preduzeća “Famus gradnja 3” Enes Halilović i Razim Halilović poginuli su krajem januara ove godine kada se na njih obrušila skela na jednom objektu koji su gradili u Sarajevu.

Osim njih, jedan radnik je tom prilikom zadobio teške povrede, a zbog ove nesreće privođen je i direktor ovog preduzeća.

 

 

Ćumur

Četiri osobe koje su nelegalno skupljale ugalj na Površinskom kopu Dubrave rudnika uglja “Kreka” iz Tuzle poginule su sredinom februara kada se na njih obrušila veća količina zemlje.

U ovoj teškoj nesreći poginuli su Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Eldin Herić, svi iz Tuzle, kada je na njih dok su krali ćumur palo oko pet hiljada kubika zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana