Radnika benzinske pumpe poprskao suzavcem i oteo pazar

Nevena Bunić
Radnika benzinske pumpe poprskao suzavcem i oteo pazar

Doboj - Policija traga za razbojnikom koji je suzavcem poprskao u oči radnika benzinske pumpe "Dragstes" i oteo mu između 600 i 700 KM u Bukovcu kod Doboja.

Sve se desilo juče u 3.25 časova, a nakon pljačke razbojnik je pobjegao. Muškarac sa kapuljačom od duksa na glavi pješke je došao u pumpu i radniku za kasom rekao: "Daj mi pare!", nakon čega ga je poprskao sprejom.

- Sve je trajalo nekoliko minuta. Radnik, šokiran i sa nesnosnim bolom u očima, iz džepa je izvadio dnevni pazar, a lopov je nestao. Navodno je radnik izjavio da je mislio da je lopov i naoružan. Video-kamere na benzinskoj stanici su snimile pljačku - rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je obavila uviđaj na licu mjesta.

- Utvrđeno je da je nepoznato lice radnika poprskalo sprejom,  najvjerovatnije suzavcem, nakon  čega je ukralo novac, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

U preduzeću "Dragstes", čije je sjedište u Bijeljini, rekli su da se nadaju da će policija brzo pronaći lopova.

- Radnik je sada dobro, nije teže povrijeđen. U posljednjih godinu nismo imali razbojništava na našim pumpama, a ova u Bukovcu nije bila na meti lopova dvije ili tri godine - rekli su u "Dragstesu".

Benzinske pumpe u gradovima širom RS i BiH često su na meti lopova. Prije samo dvadesetak dana razbojnik je uz prijetnju pištoljem ukrao 10.000 KM iz benzinske pumpe "Nestro Petrol" u Tesliću.

Tada je maskirani lopov ušao i uperio oružje u radnika koji je sjedio za kasom. Tražio je novac i prijetio mu da će ga ubiti. Preplašeni radnik mu je pružio kovertu sa dnevnim pazarom, a razbojnik je pobjegao. Poslije toga aktiviran je alarm, a ubrzo je došla i policija. Radnik nije povrijeđen, ali je poslije svega bio veoma potresen. I tada su video-kamere snimile lopova.

Kladionica

Policija traga za razbojnikom koji je uz prijetnju nožem opljačkao kladionicu "Vilijams" u Dobrinjskoj ulici u Sarajevu.

Maskirani pljačkaš je u utorak u 20.30 časova od radnice oteo novac, a poslije toga pobjegao u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva.

- Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana