Радник погинуо у паду крана

Nezavisne.com
Радник погинуо у паду крана

Марибор, Бихаћ - Тридесетогодишњи Нермин Зулић из Бихаћа погинуо је у несрећи која се догодила у једној фирми у Доњој Хочи у Словенији.

Према незваничним информацијама, на младића је, наводно, пао кран на радном мјесту, а како пишу локални медији, овај Бишћанин је прије двије седмице отишао да ради у Словенију.

Зулић је брзом интервенцијом Хитне помоћи у тешком стању превезен у болницу у Марибору, гдје је усљед задобијених повреда преминуо.

Из полиције су казали да је истрага још у току како би се сазнало шта се тачно догодило и који је узрок несреће.

Ожалошћени пријатељи Зулића се путем Фацебоока, у невјерици, опраштају од овог младог Бишћанина.

"Не могу вјеровати, добар је момак био и раја града Бихаћа. Нека му је вјечни рахмет", написао је један Зулићев познаник.

Други, пак, пише да је Зулић отишао у Словенију у потрагу за бољим животом, те да не може вјеровати да је овако погинуо.

Бишћани истичу да ће Зулића памтити као веселог и позитивног суграђанина, којег је одликовало пријатељство са многима.

Подсјетимо, један радник из БиХ погинуо је у Словенији и крајем 2015. године, и то у насељу Отишки Врх, на подручју општине Дравоград. На тог тридесетседмогодишњака се тада обрушила жељезна конструкција на градилишту.

Тај мушкарац је, упркос брзој интервенцији Хитне помоћи, преминуо на лицу мјеста.

На градилиште су, подсјетимо, одмах изашле полицијске службе које су покренуле истрагу.

Једна од посљедњих трагедија, у којој је живот изгубио радник из БиХ, догодила се почетком августа у Хрватској, гдје је погинуо четрдесетогодишњи Иван Ињић из Новог Травника.

Он је настрадао у каменолому грађевинске компаније у Дубрави код Тисног, када га је поклопила кашика с багера и на мјесту га усмртила.

Увиђајем је утврђено да је тај мушкарац настрадао када је други радник управљао радном машином, односно багером, чија се кашика откачила, пала на Ињића и убила га.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана