Radnik ŠG Jahorina zažmirio na bespravnu sječu

N. T.
Radnik ŠG Jahorina zažmirio na bespravnu sječu

Istočno Sarajevo - Šef Radne jedinice Šumskog gazdinstva "Jahorina" u Palama Slobodan G. osumnjičen je da je nesavjesnim radom oštetio ovo gazdinstvo za oko 110.239 maraka.

On je zažmirio na nezakonitu sječu drveta u šumama, koja je trajala osam mjeseci i to od novembra 2011. do juna 2012. godine. Izvor blizak istrazi kazao je da je Slobodan znao da se šuma nemilice siječe mimo svakog plana i potrebnih dokumenta, a ipak nije ništa učinio da to spriječi.

- Osumnjičeni nije pratio izvršenje poslova i realizaciju poslovnog plana, iako je to bio dužan. On je bio svjestan da usljed toga može nastupiti veća materijalna šteta za  šumsko gazdinstvo. Zbog takvog njegovog ponašanja ŠG "Jahorina" je i zabilježila manjak od 1.364 kubna metra drvnih sortimenata, ukupne vrijednosti od 110.239 maraka - rekli su u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Izvor blizak istrazi je kazao da je u toku istraga kako bi se utvrdilo da li je osumnjičeni Slobodan G. za okretanje glave od nezakonitosti od nekoga primio novac.

Ovo nije prvi slučaj prijave protiv nekog radnika ŠG "Jahorina" Pale zbog zloupotreba i nezakonite sječe šume.

Prošle godine policija je podnijela izvještaj protiv šumara ovog gazdinstva u Palama Velibora T. i Slobodana G. Oni su prijavljeni tužilaštvu zbog sumnje da su dopustili bespravnu sječu 366 stabala na području Šumskog gazdinstva "Padališta" u Palama i tako oštetili svoje gazdinstvo za 67.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana