Радник ШГ Јахорина зажмирио на бесправну сјечу

Н. Т.
Радник ШГ Јахорина зажмирио на бесправну сјечу

Источно Сарајево - Шеф Радне јединице Шумског газдинства "Јахорина" у Палама Слободан Г. осумњичен је да је несавјесним радом оштетио ово газдинство за око 110.239 марака.

Он је зажмирио на незакониту сјечу дрвета у шумама, која је трајала осам мјесеци и то од новембра 2011. до јуна 2012. године. Извор близак истрази казао је да је Слободан знао да се шума немилице сијече мимо сваког плана и потребних документа, а ипак није ништа учинио да то спријечи.

- Осумњичени није пратио извршење послова и реализацију пословног плана, иако је то био дужан. Он је био свјестан да усљед тога може наступити већа материјална штета за  шумско газдинство. Због таквог његовог понашања ШГ "Јахорина" је и забиљежила мањак од 1.364 кубна метра дрвних сортимената, укупне вриједности од 110.239 марака - рекли су у Центру јавне безбједности Источно Сарајево.

Извор близак истрази је казао да је у току истрага како би се утврдило да ли је осумњичени Слободан Г. за окретање главе од незаконитости од некога примио новац.

Ово није први случај пријаве против неког радника ШГ "Јахорина" Пале због злоупотреба и незаконите сјече шуме.

Прошле године полиција је поднијела извјештај против шумара овог газдинства у Палама Велибора Т. и Слободана Г. Они су пријављени тужилаштву због сумње да су допустили бесправну сјечу 366 стабала на подручју Шумског газдинства "Падалишта" у Палама и тако оштетили своје газдинство за 67.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана