Radnicu udarili palicom i uzeli oko 700 maraka

G. O.
Radnicu udarili palicom i uzeli oko 700 maraka

Laktaši - Policija traga za dvojicom maskiranih razbojnika koji su naoružani bejzbol palicama opljačkali benzinsku pumpu "San oil" u Glamočanima kod Laktaša i od radnice oteli oko 700 maraka, potvrđeno je u policiji.

Tokom pljačke počinjene u petak ujutro razbojnici su nanijeli povrede radnici benzinske pumpe, poslije čega joj je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom centru u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica razbojnika su oko tri časa poslije ponoći upali u prostorije benzinske pumpe "San oil", na glavi su imali fantomke, a bili su naoružani bejzbol palicama.

- Oni su se vjerovatno negdje sakrili i čekali da na pumpi ne bude kupaca. Pljačka je počinjena u trenutku kada je radnica ostala sama u objektu dok je njen kolega sišao u podrum - rekao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da su razbojnici, kada su ušli u objekat pumpe, odmah zaprijetili radnici i tražili da im preda novac.

- Radnica je tada izvadila iz kase oko 700 maraka. Nakon što im je predala novac, pokušala je da uzme telefon, a tada ju je jedan od razbojnika udario palicom po glavi - pojasnio je naš izvor.

Prema njegovim riječima, pljačka je trajala veoma kratko, možda samo minut ili dva, poslije čega su razbojnici pobjegli.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da su poslije prijave obavili uviđaj i o tome obavijestili dežurnog tužioca. Broj oružanih pljački na području CJB Banjaluka povećan je za gotovo 100 odsto u prvih šest mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine. Mete razbojnika su najčešće banke, benzinske pumpe i kladionice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana